Kingston Technology, unul dintre liderii de piaţă în produse de memorie,a lansat săptămâna trecută o soluţie completă pentru upgrade la drive-uri SSD. Acest pachet include un SSD (Solid State Drive) de 80 GB sau de 160 GB din gama SSDNow M şi tot hardware-ul şi software-ul necesar pentru un transfer de date „unu la unu” de pe un hard-disk clasic. Această noua gamă de la Kingston se bazează pe SSD-uri SATA Intel X-25M.

Kitul este ideal pentru back-up-uri sau chiar treceri la tehnologia SSD indiferent de mediul de lucru al utilizatorilor, după cum spune Mihai Marcu, Business Development Representative, adăugând că acest kit este capabil să mute sisteme de operare, aplicaţii sau date de pe orice tip de sistem, fie el notebook, desktop sau staţie de lucru.

Pachetul conţine SSD-uri de 80GB sau 160GB, CD-ul cu suita de clonare Acronis True Image, o carcasă de 2.5″ pentru notebook-uri, distanţiere şi şuruburi pentru instalare în locaşuri de 3.5″ şi cabluri de SATA de date şi de alimentare. Ca specificaţii, SSD-ul din această serie are o viteză de 250MB/s pentru citire şi 70MB/s pentru scriere pe o interfaţă SATA de 1.5Gb/s. şi 3.0Gb/s, toate în limita a 86 de grame.

Preţurile pentru un astfel de kit sunt după cum urmează:

80GB 2.5″ SATA SSD cu Bundle 1965 RON
160GB 2.5″ SATA SSD cu Bundle 3815 RON
80GB 2.5″ SATA SSD (stand-alone drive) 1915 RON
160GB 2.5″ SATA SSD (stand-alone drive) 3765 RON

Deşi par un pic prohibitive aceste preţuri pentru o simplă soluţie de stocare, trebuie luat în considerare că acestea nu au părţi în mişcare şi consumă mult mai puţin decât un HDD clasic şi momentan este o tehnologie în plină dezvoltare.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.