Cum ziceam mai devreme, chiar şi cutia poartă culorile stindardului „Republic of Gamers”. Specificaţiile cheie sunt frumos înşirate pe marginea din stânga.

Conţinutul pachetului nu este extrem de bogat. Dar nimic esenţial nu lipseşte. Manualul nu are inclusă limba română, însă pentru cei care au chiulit de la orele de limbi străine, Asus au pus la dispoziţie la ei pe site şi manualul în limba română.

Designul este ergonomic după cum probabil aţi realizat din poza precedentă. Logo-ul ROG ne face cu ochiul de pe spatele lui GX900. Plasticul ce îl acoperă în partea superioară este destul de plăcut la atingere şi destul de uşor de întreţinut. Totuşi dacă obişnuiţi să vă jucaţi ore întregi, e posibil ca transpiraţia mâinii să îl facă mai greu de controlat.

Lateralele mouse-ului sunt acoperite cu cauciuc texturat. Pe lateralul stânga cauciucul este texturat de dungi verticale pentru un grip mai bun în cazul în care vă transpiră excesiv mâna. Butoanele laterale sunt destul de uşor de apăsat dar sunt zgomotoase şi imprecise.

Lateralul din dreapta este acoperit cu acelaşi cauciuc de care vă vorbeam mai devreme doar că , spre deosebire de alţi mouşi, în locul adânciturii unde ar trebui să îţi odihneşti degetele există o protuberanţă care nu ajută deloc la relaxarea mâinii sau menţinerea unui grip puternic mai îndelungat.

Iată şi scroll-ul alături de DPI switch-ul şi butonul pentru schimbarea profilelor. Ca să le luăm pe rând scroll-ul este gradat un pic mai „special” adică gradaţiile nu sunt perfect orizontale ci puţin oblice. O alegere neinspirată deoarece nu este deloc precis. Cauciucul cu care este învelit îl face destul de silenţios şi plăcut la atingere.

DPI switch-ul funcţionează pe principiul unui comutator. Acesta ca şi butonul pentru schimbarea profilelor sunt poziţionate foarte bine ţinând cont de dimensiunile mari ale mouse-ului.

Partea inferioară a şoarecului dezvăluie sistemul ingenios de cable management. Cablul matisat se poate aşeza în cinci poziţii diferite pentru a evita încurcarea cablului când vine vorba de mişcări mai ample sau mai rapide.

De asemenea, GX900 vine echipat cu un sistem de echilibrare cu greutăţi. Mouse-ul se poate „îngrăşa” cu 22.5g atingând o masă maximă de 150g. Locaşul pentru greutăţi este foarte bine aşezat iar capacul sau greutăţile nu se mişcă absolut deloc.

După cum vedeţi GX900 are nu patru skate-uri ca mouşii normali, ci şase. Cel mai interesant lucru este alegerea ASUS de a plasa un skate chiar în jurul senzorului. O alegere destul de inspirată spun eu pentru că în cazul mouşilor cu senzor cu dublu fascicul deoarece în acea zonă se adună o mulţime de scame şi impurităţi.

Mouse-ul alunecă uimitor de uşor şi rapid pentru cât de mare şi greu este.

Să nu uităm click-urile. Se observă cum click stânga nu este foarte bine aşezat. O bilă neagră aici pentru finisare dar şi pentru faptul că rezistenţa click-urilor nu este aceeaşi pentru ambele. Click stânga se apasă mai greu decât cel din dreapta iar rezistenţa lor la apăsare creşte odată cu avansarea spre butonul de schimbare al profilelor. Pe lângă acest aspect, butoanele sunt destul de zgomotoase.

Ultimul dar nu cel din urmă lucru pe care vreau să vi-l prezint este conectorul USB aurit. Teoretic, conectorii care sunt suflaţi cu aur sau au în compoziţia lor acest metal rar au o conductivitate mai bună. Acest lucru este valabil în cazul echipamentelor audio, dar se pare că în ultima vreme şi perifericele au început să capete „bling” din acest motiv.

În pagina următoare v-am pregătit câteva poze cu software-ul cu care vine în pachet GX900 precum şi câteva din posibilităţile de a crea macro-uri.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.