Asus a făcut un pas important când a decis să introducă şi periferice entuziaştilor care folosesc hardware din seria RoG. Cum era de aşteptat încearcă să facă acest lucru cu paşi mici, fără investiţii prea mari aşteptând reacţiile publicului.

Aceste reacţii nu se vor lăsa aşteptate ţinând cont de numărul mare de jucători care îşi concentrează atenţia, la fel ca noi, pe produsele Asus.

 

GX900 este primul mouse din seria RoG pe care îmi este dat să-mi pun mâna. După o perioadă destul de îndelungată de teste, joacă, muncă de birou în care l-am avut alături sunt destule lucruri pe care le-aş putea spune.

 

În primul rând forma este lucrul care m-a nemulţumit cel mai mult. Am mai spus asta, mouşii ergonomici te „obligă” să ţii mâna într-o anumită poziţie ceea ce duce la obosirea încheieturii sau anchilozarea degetelor destul de repede. GX900 face parte din această categorie şi pe lângă acest lucru nu lasă loc degetelor să se „odihnească” foarte mult în pauze. Cu alte cuvinte, dacă nu ai mâna suficient de mare, între ecranele de loading  din jocuri eşti tentat să ridici mâna de pe mouse şi să faci gimnastică cu degetele. G500 sau alţi mouşi permit relaxarea mâinii pe spatele lor fără nici un fel de problemă.

 

Construcţia este destul de solidă, dar Asus mai au de lucrat la finisaje. Click-urile sunt extrem de zgomotoase iar rezistenţa la apăsare este uneori aleatorie. Nu este mereu constantă şi de aici te poţi aştepta la o mulţime de neplăceri în shootere, sau chiar în jocuri de strategie foarte dinamice – League of Legends, Heroes of Newerth etc.

 

Eu am testat mouse-ul în jocurile preferate, jocurile pe care le joc extrem de des: seria Call of Duty, Unreal Tournament 3 şi Starcraft 2. Rezultatele au fost mulţumitoare, însă este loc de mai bine.

Skate-urile şi greutăţile din pachet sunt foarte bine alese. Dacă stau bine să mă gândesc sunt, pe lângă senzor cele mai puternice atu-uri ale mouse-ului.

Skate-urile alunecă foarte uşor şi foarte cursiv pe pad-urile textile. Eu am folosit doar Goliathus Speed şi QCK mini. Tracking-ul este foarte bun, senzorul ales de Asus fiind o alegere bună. Din nefericire Asus sunt foarte secretoşi şi nu am reuşit să aflăm până acum ce senzor foloseşte GX900. Fără îndoială vom afla în curând.

Acceleraţia nu poate fi dezactivată din software deci trebuie să ne jucăm un pic prin regiştrii sistemului. O căutare la noi pe forum o să vă arate ce e de făcut. Nu am avut probleme cu senzorul absolut deloc – blocări sau „jitter” – când a venit vorba de mişcări bruşte sau haotice. Senzorul îşi face treaba cum trebuie, deci Asus are un punct de plecare bun.

 

Asus a avut viziune destul de bună asupra nişei de periferice, în special când a venit vorba de gameri. GX900 nu este cel mai bun produs al seriei RoG dar nici cel mai slab. Pentru un produs din gama „value” se prezintă bine, însă Asus ar trebui să ia în calcul faptul că jucătorii serioşi nu fac compromisuri. Loc de mai bine există, la fel şi minţi luminate în laboratoarele Asus. Aşteptăm cu interes următoarea generaţie de mouşi, ca şi inovaţiile pe care le ţine bine ascunse producătorul taiwanez.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru Asus GX900

+ Senzor şi tracking
+ Accesorii
– Design
– Finisaj
Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.