A fost o perioadă un pic cam aglomerată cu CeBIT-ul de anul acesta şi printre tonele de chinezării iată că a existat şi un produs lansat acolo. Bine, vă daţi şi voi seama că au fost ceva mai multe produse lansate în cadrul CeBIT-ului de anul acesta, însă singurul care să conteze pentru un gamer, fie el şi casual, este Radeon HD 6990.

Şi pentru această serie de plăci video, ca şi pentru restul, AMD a lansat ca vârf de gamă un produs ce vine echipat cu două GPU-uri. Chiar dacă şi-a schimbat numele în AMD, producătorul de plăci video continuă cu vechiul obicei care îl tot ţine ca moştenire de pe vremea lui Rage Fury MAXX. Evident că s-au mai schimbat câteva lucruri de atunci, dar ideea de bază rămâne: dual-GPU pentru vârful de lance.

Dacă în 1999 placa dual-GPU a canadienilor se lupta cu una single GPU, acum, la 12 ani de progres tehnologic, 6990 nu prea are cu cine să se lupte deoarece competitorul lui AMD nu are soluţia dual-GPU încă pregătită.

E lesne de înţeles că 6990 este mai puternică decât GTX 580. Un singur 6970 (dacă este overclockat) reuşeşte să se apropie de 580, e la mintea cocoşului că două cipuri 6970 vor oferi mai multă performanţă.

 

Astăzi, vom analiza comportamentul celei mai noi adiţii la seria 6000: Radeon HD 6990, o placă dual-GPU ce vine să înlocuiască vechea soluţie 5970.

Întrucât este vorba de două GPU-uri 6970 pe acelaşi PCB, pentru acest articol am folosit şi o soluţie CrossFireX alcătuită din două plăci de referinţă cu 6970.

Pages ( 1 of 6 ): 1 23 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.