Cifrele pe care le putem vedea în specificaţii sunt de-a dreptul impresionante. Dacă cele ale lui 6970 erau impresionante, imaginaţi-vă cum arată cele ale lui Antiles (6990).

 

Acum îmi dau seama că nu am trecut în tabel cantităţile de memorie. 6970 vine echipată cu 2GB de memorie, iar 6990 bineînţeles că vine echipată cu 4GB. Nici nu ne puteam aştepta la mai puţin având în vedere că 6990 reprezintă întruchiparea a două 6970 pe un singur PCB.

 

Dacă ne apucăm să comparăm cu 5970, vom observa că numărul shaderelor este mai mic. Asta se întâmplă pentru 6970 are un număr mai mic de shadere decât 5870 (GPU-urile care motorizează plăcile video). Diferenţa numărului de shadere a apărut o dată cu schimbarea arhitecturii la seria 6900 şi deşi cifrele sunt în defavoarea celor mai noi GPU-uri, testele de performanţă arată cu nu întotdeauna un număr mare de shadere este cheia.

Lăţimea de bandă a memoriei este cumulată, adică lăţimea de banda a unui GPU plus cea a celui de al doilea.

 

În tabele am trecut 6990 OC deoarece AMD a implementat ceva foarte foarte util pentru userii mai puţin experimentaţi în ale overclockingului: un switch ce permite comutarea între BIOS-uri. Evident, fiecare BIOS vine cu anumite setări şi voi lăsa imaginea de mai jos să vă explice mai ulşor decât aş putea să o fac eu.

 

Pages ( 2 of 6 ): « Previous1 2 34 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.