Valorile din graficul de mai jos reprezintă temperatura GPU-ului şi unitatea de măsură este °C. Temperatura ambientală pe perioada testelor a variant între 27°C şi 31°C, lucru ce s-a datorat în principal căldurii emanate de către GPU-ul NVIDIA.

Pentru overclocking am folosit atât utiliztarul MSI Afterburner cât şi utilitarul ASUS SmartDoctor ce a fost necesar pentru creşterea voltajului.

Overclocking-ul s-a realizat astfel. Pentru frecvenţa maximă cu voltaj default s-a folosit MSI Afterburner.

Pentru frecvenţa maximă modificând voltajuld e funcţionare s-a rulat ASUS SmartDoctor, s-a modificat voltajul, s-a închis aplicaţia şi s-a rulat MSI Afterburner pentru creşterea frecvenţei. Motivul pentru care am overclockat aşa este imposibilitatea da a folosi GPU-ul 100% atunci când în background rulează aplicaţie SmartDoctor.

Vom reveni cu un alt material pe acest subiect.

 

 

Temperaturile 580-ului de la ASUS nu sunt exagerat de mici, însă cele două ventilatoare răcesc în acest mod fiind mult mai silenţioase decât soluţia de răcire folosită pe placa cu design de referinţă.

 

 

De la stânga la dreapta avem următoarele: screenshot GPU-Z cu frecvenţă normală, screenshot GPU-Z cu frecvenţa crescută dar voltaj default şi la dreapta avem frecvenţa maximă atinsă cu voltaj 1,175 pentru GPU.

Pages ( 4 of 10 ): « Previous123 4 56 ... 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.