Pentru a înţelege mai bine cu ce vine în plus Radeon-ul de la GIGABYTE, am aşezat într-un tabel cele mai importante specificaţii ale ei alături de un Radeon 5870 standard dar şi un Radeon 4870, pentru a înţelege şi cum au progresat ATI (asta în cazul în care nu ştiţi deja).

 

Primul lucru care iese în evidenţă este frecvenţa GPU-ului. Aşa cum am spus şi mai devreme, este impresionantă frevcenţa la care vine tactat GPU-ul folosit pentru această placă video. Frecvenţa memoriei nu este extraordinar de ridicată. Iar consumul maxim este mai mare cu doar 3W. Având în vedere că avem o creştere de 100 MHz, creşterea consumului am putea spune că este foarte mică. Veţi vedea în cele ce urmează cum GIGABYTE a pus o grămadă de chestii caracteristice anului 2010 în acest model. Iar dacă reducerea consumului era o funcţie pe care o cunoşteam la plăcile de bază, acum va trebui să vă obişnuiţi şi la plăcile video de la acest producător.

GIGABYTE Radeon 5870 SOC vine echipată cu acelaşi sistem de economisire al curentului electric ca cel al plăcilor de bază ce au DES (Dynamic Energy Saver), adică opresc fazele de alimentare ce nu sunt necesare, dacă cumva load-ul este mai mic de 100%.

 

Chestii unice

Caracteristicile despre care vom discuta mai jos sunt folosite exclusiv de către GIGABYTE şi fac parte din conceptul Ultra Durable VGA+.

În total, pe această placă video există 5 condensatori NEC Proadlizer ce funcţionează la 2,5v şi au o capacitate de 900uF fiecare. Totalul este undeva aproape de 5000uF.

O caracteristică foarte necesară pentru o placă video atât de overclockat-ă este utilizarea unui PCB cu 2 uncii de cupru. Aşa cum am învăţat din experienţa noastră de overclockeri ocazionali, autnci când creştem o frecvenţă…şi temperatura creşte componentei creşte. 2oz de cupru în PCB nu ajută prea mult aici ci la disiparea uniformă a căldurii degajate de celelalte componente angrenate în fenomenul overclocking-ului. Principalul beneficiar al acestei caracteristici este etajul de alimentare care degajă de obicei o mare cantitate de căldură. Rezultatul este uniformizarea degajării căldurii din PCB, adică în loc să avem 2-3 locuri care degajă 80°C şi 5-6 care degajă 50°C vom avea 8-9 locuri ce vor degaja 60-65°C.

Radeon 5870 SOC este victimă a tehnologiei GPU Gauntlet Sorting, adică GPU-ul folosit pentru aceste plăci video sunt testate înainte de a le da numele final. Dacă nu funcţionează în parametrii specifici seriei Super Overclock, GPU-urile vor fi folosite pentru serii de plăci video inferioare acesteia.

Ventilatoarele înclinate reperezintă un alt punct forte cu care GIGABYTE se şi laudă. Marea lor ispravă asigură o funcţionare fără turbulenţe a celor două ventilatoare apropiate. Asta înseamnă că fluxul de aer generat de cele două ventilatoare este aplicat eficient asupra radiatorului.

 

 

Pages ( 2 of 7 ): « Previous1 2 34 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.