Având întipărit în minte faptul că vine echipată cu unele dintre cele mai exotice piese existente pe piaţa de electronice ne putem gândi că GIGABYTE Radeon HD 5870 SOC este un produs de lux, oarecum din liga lui ARES. Preţul ne ajută şi el să ne gândim tot mai mult la asta, deoarece este cel mai scump Radeon 5870 cu 1GB de memorie disponibil.

Avem pe hârtie posibilitatea de a omorî toţi balaurii din Super Mario cu placa asta, dar adevărul este undeva departe. Sunt anumite aspecte pe care nu le înţeleg de nicio culoare. E o placă pentru gameri right? Adică profilul care oferă 950 MHz pentru GPU se numeşte gaming. Greşesc cumva? Atunci de ce vine echipată doar cu 1GB de memorie care aşa cum aţi observat impune limitari în anumite situaţii?

Sincer să fiu, nu ma încălzeşte cu absolut nimic că are cei mai tari condensatori multistrat de pe planetă atâta timp cât nu pot să fac nimic din soft-ul oferit de GIGABYTE. Da, are potenţial placa dacă ne uitam aşa cu un ochi sceptic la specificaţiile pieselor…dar:

Suntem gameri, vrem sa creştem performanţa rapid, ce facem? în niciun caz nu o să ne apucăm să lipim fire pe placă pentru că ne descurcăm de minune la dat clickuri în joc, nu la pus grăunţe de fludor cum fac oamenii aia care bagă degetu’ în azot. Soluţia ideală pentru noi ăştia care facem muşchi la ochi e să alegem altă placă video şi orice GTX480 vă va oferi o satisfacţie cu mult mai mare pe timp de joacă decât acest Radeon bi-curious.

Ca să nu o mai lungim, placa este foarte bine construită, dacă facem abstracţie de neajunsul memoriei, soft-ul este sub orice critică, PWM-ul este şi el sub orice critică (dar poate apare un BIOS update care îl rezolvă) iar performanţa out of the box nu este în niciun caz de 2000 RON. Singurul lucru care chiar îmi vine să îl laud este performanţa sistemului de răcire.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE Radeon HD 5870 Super OverClock

+ Sistem de răcire bun

– Memorie
– Preţ
– PWM
  • GIGABYTE Radeon HD 5870 Super OverClock poate fi cumpărată de aici
Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.