Verdict

Acum, fiecare este cu parerea lui. A mea este ca AMD a nimerit-o oarecum cu 5600 XT. Daca din punct de vedere al performantelor 5500 XT parea un RX 590 ce consuma mai putin, 5600 XT intra perfect in zona entry level, unde AMD efectiv nu exista.

Si dupa cum probabil stiti, volumele se fac cu produse entry level, nu cu cele high end. Adica sa nu va imaginati ca de exemplu Nvidia vinde de ragaie RTX 2080 sau 2080 Ti. Da, sunt adresate unei categorii aparte, insa vanzarile importante le fac din produse entry level cum ar fi GTX 1660 si RTX 2060.

Si ca sa nu existe iar discutia ca CS:GO faulteaza media finala, aveti grafice cu si fara CS:GO.

Da, CS:GO este un joc extrem de prost configurat, unde la fiecare update poate sa-ti omoare FPS-urile sau sa-ti decoleze PC-ul de pe birou. Insa este cel mai jucat FPS, unul dintre cele mai importante jocuri cand vine vorba de scena esports si nu in ultimul rand, sunt foarte multi utilizatori care se uita la review-uri de procesoare si placi video sa vada ce pot acestea in CS:GO.

Si ca sa fie tacamul complet, Fulger a fost pocnit in fata de un val de harnicie si a facut grafic ce nu include placi video cu ray tracing, asta ca sa satisfaca tot poporul.

AMD Radeon RX 5600 XT review | WASD

AMD RX 5600 XT este o placa video foarte buna pentru gaming Full HD. Si doar ca sa-mi satisfac curiozitatea profesionala, am testat placa si in rezolutii 2K si 4K. Iar la 2K s-a descurcat mai mult decat onorabil. In 4K, in schimb, evident ca a gafait serios. Dar asta cu rezolutiile 2K si 4K este de vorbit in alta zi.

Ca medie, placa in 1080P se situeaza intre RTX 2060 FE, 5700 si Vega 56. Lucru ce nu este rau, mai ales pentru ca 5600 XT este placa cea mai ieftina versus cele trei.

Dar este dubioasa decizia 5600 XT vs 5700 sa fie aproape acelasi lucru. Mi-e ca publicul o sa perceapa asta ca atare si AMD posibil sa-si fi dat cu sutul in turma de oi si o sa puna la pamant vanzarile lui 5700. Sau cine stie.

AMD Radeon RX 5600 XT review | WASD

Problema cea mai mare a lui AMD in momentul de fata este din punctul meu de vedere driverul. Eu pe main PC in mod normal am o placa video Nvidia, dar fac des swap cu o placa video 5700 XT pentru a face testele de input lag la mousii ce vin la review.

Si de multe ori am avut probleme cu driverele, cel putin in ultimele 2-3 luni. Ba acum ceva timp murea random driverul, fie cand eram intr-un joc, ba cand stateam si navigam pe internet.

Iar acum, cea mai recenta problema o am in CS:GO pentru ca-mi flickere fie main menu, fie buy menu, fie overlay-ul de steam. Si nu, nu este de vina nici placa, dar nici PC-ul pentru ca au fost verificate pe alte setup-uri. Singurul lucru comun care a fost in aceste „testari” au fost driverele.

Dar in fine, cu timpul sunt convins ca se va rezolva aceasta problema. Pana de curand si driverul Nvidia era busit si-mi schimba la fiecare alt tab frecventa monitorului cand eram in CS:GO.

Modelul testat de catre noi, adica Sapphire Pulse RX 5600 XT are un pret de vanzare de 1349 lei la PC Garage, deci concureaza din punct de vedere al preturilor cu placi precum GTX 1660 Ti/Super. Insa avanjul este de partea placii AMD pentru ca este mai performanta, plus vine si cu un bundle interesant de jocuri.

Acum, stau cuminte in banca mea si astept o placa video AMD high end, care sa se bata si cu 2080 sau de ce nu si cu 2080Ti.

Asta pentru ca sunt perfect convins ca AMD va avea un pret mai bun si pentru ca cel putin in momentul de fata, AMD pare sa nu faca pasi gresiti. Si sper sa nu o faca prea curand.

Pages ( 6 of 6 ): « Previous1 ... 45 6

Leave a Reply

3 thoughts on “Review: AMD Radeon RX 5600 XT

  1. Salut,
    Am acelasi model de RX 5600 XT doar ca am observat GPU load in gaming sub 70% in timp ce CPU load este foarte mare 80-90% (i7 4790 Haswell). Exista un fix pentru problema asta ? Rulez ultimele drivere 20.4.2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.