Desi seria Gaming OC de la Gigabyte nu este varf de gama, comportamentul placilor actuale din aceasta serie chiar impresioneaza si recent a facut asta un RTX 2070 Super.

Era logic sa ne dorim sa verificam performanta si a unui Radeon. Pana la urma este vorba de alt cip grafic fabricat pe 7nm, nu pe 12. Si teoretic ar trebui sa preia ceva mai greu caldura cooler-ul, caci si pastila si intregul punct de transfer termic este o idee mai mic.

Asta inseamna ca si caldura ar trebui sa fie preluata mai greu.

Pana la urma si cuprul are o limita. E ca si cum ai vrea sa poti varsa printr-o palnie 100l/minut. Desi ea nu permite un debit mai mare de 2l/minut.

Dar vom vedea foarte curand ce stie sa faca sistemul de racire. De asemenea, vom rula si testele de performanta. E clar ca racirea de la Gigabyte este mai buna decat cea de referinta. Nu iti trebuie vreo facultate speciala ca sa iti dai seama de asta.

Trebuie doar sa fi fost atent la cat de proasta este, de fapt, racirea de referinta. E cam dificil ca un producator, mai ales cu renume, sa vina cu o racire mai proasta.

Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC 8G | WASD.ro

 

Ce este Gigabyte Radeon 5700 XT Gaming OC 8GB?

Daca va pare cunoscuta racirea, sa stiti ca nu vi se pare. Este cunoscut faptul ca Gigabyte a mai utilizat aceasta racire si pe alte implementari de placi video.

Si nu este un lucru neaparat rau, un nou sistem de racire s-ar fi tradus probabil intr-un pret mai ridicat al placii video.

Iar racirea Windforce 3x este una destul de buna, ce cu trecerea timpului a fost imbunatatita evident si dupa cerintele din piata, dar sa si multumeasca clientul.

Vestea proasta e ca desi in teorie ar fi trebuit sa fie o placa dual slot, racirea musca putin si din urmatorul slot, fiind imposibil sa mai plasezi o componenta in urmatorul slot PCI.

Pe langa clasicul backplate metalic ce este vazut tot mai des pe implementarile Gigabyte pe acest gen de GPU-uri, insa categoric nu are rol de racire al placii video. Cel mai probabil acesta este aruncat acolo ca utilizatorul sa nu aibe acces la PCB, dar de ce nu si de design.

Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC 8G | WASD.ro

Este o placa video maricica si masoara aproximativ 28 cm x 11.5 cm, se se alimenteaza cu 1x 8 pin si inca una de 6 pini, iar ca output video vine cu 3 iesiri DP 1.4 si una HDMI 2.0b.

Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC 8G | WASD.ro

Si aici se cam opresc informatiile necesare. In rest, beneficiaza de ce este prezent pe o placa video 5700XT, tehnologii precum AMD Anti-lag, Freesync 2 HDR si multe altele.

 

Pages ( 1 of 8 ): 1 23 ... 8Next »
Review overview
Summary Gigabyte au venit cu un 5700XT super bun pe piata. Racirea este foarte buna si la fel si sporul de performanta versus varianta de referinta.
4.5
Tagged

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.