Recent, fără prea multe surle şi trâmbiţe, AMD şi-a lansat înlocuitorul lui 780G, chipsetul destinat segmentului mainstream.

Pentru a ne face o idee cât mai bună despre noul chipset am luat în teste trei bucăţi, fresh and funky, de plăci de bază.

Cele 3 sunt foarte diferite între ele, dar performanţa (aspectul cel mai interesant) se învârte defapt în aceeaşi zonă.

În paginile ce urmează vom discuta despre: o placă de bază full ATX, ce se adresează mai multor tipuri de utilizatori printre care i-am putea număra şi pe gamerii cu buget redus, o altă placă ce seamănă extraordinar de mult cu cea full ATX, doar că este mATX şi la final vom discuta despre o altă placă de bază tot mATX ce este produsă de altă firmă taiwaneză decât celelalte două.

Aş vrea să clarificăm direct de la începutul articolului că, deşi se vehiculează că 785G ar avea inclus cel mai puternic GPU integrat (lucru pe care vi-l voi confirma şi eu:P) acesta este absolut oribil pentru orice fel de gaming, fie el şi doar de sărbători….nici măcar de weekend.

Aşadar, dacă te interesează 785G pentru gaming….mai gândeşte-te. Este foarte adevărat că 4200-le integrat în 785G este capabil de CrossfireX hibrid şi că astfel se poate creşte performanţa plăcii video adăugate în sistem. Dar, având în vedere că cel mai performant model care poate fi cuplat cu acest 4200 este 4650, putem să ne îndreptăm liniştiţi atenţia spre o placă ce vine fără video integrat şi o placă video mai performată decât 4650…cum ar fi 4770.

Bun, concluzia este că o placă de bază cu 785G este perfectă pentru un HTPC, nu pentru un monstru de gaming.

Acestea fiind zise, putem merge mai departe să vedem care-i treaba cu noul chipset de la AMD şi ce aduce acesta nou faţă de 780G, pe care îl şi înlocuieşte defapt.

 

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.