Nu toată lumea îşi poate permite achiziţionarea unui sistem de ultimă generaţie, aşa că majoritatea mai “taie” pe ici pe colo, fie ca renunţă la placa video dedicată, fie că aleg un HDD cu o capacitate mai mică etc. Vreau să încep acest articol printr-o confesiune: mi se întâmplă deseori să fiu întrebat, de către prieteni sau prieteni ai prietenilor, care este sfatul meu pentru un calculator nou.

De fiecare dată răspund prin două întrebări: „Ce doreşti să faci cu el?” şi „Care este bugetul?”. De cele mai multe ori bugetul nu coincide cu cerinţele lor, aşa că sunt nevoiţi să renunţe la performanţe în favoarea unui sistem care necesită un buget ceva mai acceptabil.

Dar să nu ne panicăm, avem de toate pentru toţi.  Soluţii ieftine şi satisfacatoare din punct de vedere al performanţelor există. Soluţia pe care doresc să o prezint în acest articol ar fi construirea unui sistem bazat pe un APU (Acelerated Processing Unit), adică un CPU şi un GPU încadrat pe aceeaşi pastilă de siliciu.

Evident, nu putem să ne aşteptăm la performanţe ieşite din comun, însă target-ul acestei tehnologii este publicul ce nu dispune de un buget foarte mare dar care se integreză şi in categoria gamerilor casual, adică acei gameri mai puţin entuziaşti care nu au pretenţii prea mari atunci când vine vorba despre calitatea video şi care se mulţumesc cu un fps ceva mai scăzut.

 

În acest articol am să vă prezint un sistem bazat pe o platformă AMD alcătuit din:

Placă de bază – GIGABYTE A55M-DS2
Procesor – AMD A4-3400 APU
Memorii – 2 x 4 GB AMD 1600 MHz 

amd-1

 

Pe lângă aceste componente am folosit un HDD Samsung 500 GB 7200 RPM, toate acestea fiind alimentate de o sursă Corsair de 550W. 

Acum să le luăm pe fiecare în parte să vedem ce pot.

Pages ( 1 of 4 ): 1 234Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.