amd-2

Pentru alcătuirea acestui sistem, aveam nevoie de o placă de bază care să se încadreze în categoria “ieftin şi bun”, adică o placă de bază care să fie avantajoasă din punct de vedere al preţului dar să nu ducă lipsă de tehnologiile folosite în mod frecvent.

GIGABYTE A55M-DS2 este o placă de bază pe format micro-ATX pentru procesoarele ce folosesc soclu FM1 şi are la bază chipset-ul AMD A55, fratele mai mic al chipset-ului A75, destinată sistemelor cu buget redus, exact ce ne trebuia nouă pentru acest articol.

 

amd-3

Având chipset-ul A55, placa nu dispune de nici un port SATA 3.0 şi nici de USB 3.0, dar după parerea mea nu este un “must have” când vine vorba de un sistem în care nu există posibilitatea sau dorinţa de a se investi mulţi bani. A55 suportă Dual Graphics, care permite conexiunea Crossfire între o placă video dedicată şi GPU-ul incorporat în APU instalat. În plus GIGABYTE a mai dotat placa şi cu tehnologia Ultra Durable 4 care oferă protecţie împotriva umidităţii, energiei electrostatice, supraîncălzirii şi a căderilor de tensiune.

Ca dotări are minimul necesar:

  • Două sloturi de memorie DDR3 1866
  • O singură interfaţă PCI Express x16 2.0
  • Un slot PCI Express x1
  • Un slot PCI
  • Patru porturi SATA 2

 

amd-4

I/O panel-ul este unul foarte simplu, chiar mi-a trezit amintiri de acum câţiva ani buni şi mi se pare că regăsesc o asemănare destul de mare între plăcile pe care le foloseam atunci şi cea despre care discutăm acum. Revenind la I/O panel, aici se regăsesc doi conector PS2, 4 porturi USB 2.0, un conector lan, ieşirile audio şi cele  două ieşiri video: DVI şi D-SUB.

Da, în principiu nimic extraordinar, doar minimul necesar pentru funcţionarea în parametri acceptabili pentru utilizatorii cu cerinţe nu prea ridicate. Să mergem mai departe la procesor şi memorii.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.