Chiar dacă produsele celor de la ASRock nu sunt de fiecare dată în topul alegerilor consumatorilor din România, plăcile de bază aflate sub această marcă işi câştigă o reputaţie din ce în ce mai bună. Ştiu că probabil mulţi dintre voi sunteţi sceptici la achiziţionarea unei astfel de plăci de bază, la fel ca şi mine de altfel.

Ei bine, iată că ASRock ne prezintă Fatal1ty Z77 Professional, cu care mai mult ca sigur i-ar putea convinge pe cei sceptici. Design-ul plăcii este unul foarte bun, observându-se clar efortul depus la crearea acestei plăci.

fatal1ty-120

Aşa cum se poate observa şi în denumirea plăcii, aceasta este dotată cu chipset-ul Intel Z77, compatibil cu procesoarele Ivy Bridge ce urmează a fi lansate de Intel. Pentru alimentarea procesorului, ASRock a dotat placa cu 16 faze în jurul acestuia şi înca 8 langa sloturile de memorie.

Având format ATX, ASRock nu a avut probleme în privinţa dotării plăcii. Pe placă se pot observa şase porturi SATA 3 şi patru SATA 2, un port PCI-E 2.0 şi două PCI-E 3.0 care suportă atât tehnologia SLI de la NVIDIA cât şi CrossFireX de la AMD. ASRock şi-a permis, având în vedere mărimea plăcii, să ofere şi posibilitatea conectării drive-urilor mai vechi cu ajutorul conectorului ATA133, amplasat lângă sloturile de memorie.

Venind vorba de memorie, Fatal1ty Z77 Professional oferă posibilitatea de conectare a patru plăcute de memorie la o frecvenţă de 2800+ şi care pot acumula un maxim de 32 GB.

În rear panel se regăsesc 5 porturi USB 2.0, 6 porturi USB 3.0 dar şi 1 port Fatal1ty Mouse Port (USB2.0). Tot aici se observă un conector eSATA3, un DisplayPort şi unul HDMI pentru grafica integrată, două porturi de reţea gigabit, porturile audio de 8 canale, un port PS2, un port IEEE 1394 şi un buton pentru resetarea BIOS-ului.

Per total placa se arată promiţătoare şi chiar mi-a trezit curiozitatea.

Mai multe detalii despre specificaţiile si feature-urile plăcii am sa va dau într-un review ceva mai tarziu. Până atunci puteţi vizualiza o mică galerie foto. Enjoy.

 

{gallery}/2012/03-hardware/asrock-fatal1ty-z77-professional/poze/:125:120:0:1{/gallery}

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.