Am tot asistat la lansarea de plăci de bază mATX şi ATX bazate pe chipsetul Intel Z77, şi iaăa că de data asta ASUS vine cu o placă mini-ITX, numită P8Z77-I Deluxe, ce are la bază acelaşi chipset dar şi un design ceva mai deosebit.

Da, este o placă foarte mică (170×170), dar nu vă lăsati păcăliţi de acest lucru. Se vede foarte clar că cei de la ASUS şi-au pus mintea la contribuţie când au conceput acestă placă de bază şi au creat un design foarte interesant, montând o plăcuţă direct pe placa de baza, mai sus de CPU, ce susţine Digi+ VRM, astfel lăsân loc mai mult pentru alte funcţii. Ar fi fost destul de greu oricum să integreze Digi+ VRM pe placa de bază deoarece acesta dispune de 10 faze de energie, foarte impresionant tinând cont de marimile plăcii. Pe scurt, performanţele ei se pot compara chiar şi cu o placă de bază ATX din categoria mainstream.

p8z77-i-deluxe-120P8Z77-I Deluxe dispune de un singur soclu PCI Express x16 3.0, două pentru memorii DDR3 cu suport dual channel dar şi un conector de 8 pini care alimentează procesorul chiar şi pentru overclocking.

La backpanel se poate observa conexiunea celor două antene pentru wireless-ul dual-band de care dispune, un conector pentru placa de reţea gigabit şi porturile audio pentru placa integrată de 6 canale dar şi un conector S/PDIF. Tot la acest capitol se regăsesc patru porturi USB 3.0 şi patru USB2.0, două eSATA, conexiunile video: DVI, HDMI şi DisplayPort dar şi un buton pentru resetarea bios-ului şi unul pentru USB BIOS Flashback.

Cu siguranţă această placă ce promite performanţe mari şi posibilitatea de overclocking va fi dorită de către utilizatorii ce folosesc platforma miniITX.

 

{gallery}/2012/03-hardware/asus-p8z77-i-deluxe/poze/:104:110:0:1{/gallery}

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.