PlayStationLogoCei de la Kotaku.com raportează din surse de „încredere” cum că următoarea consolă next gen de la Sony se va numi Playstation Orbis. Adevăr sau balivernă?

Cu o dată de lansare fiind plasată pe undeva prin preajma sărbătorilor de Crăciun al anului 2013, noul Playstation, denumit Orbis se dorește a fi un răspuns puternic celeilalte console competitoare și anume Xbox-ul lui Microsoft. Însă zvonurile care circulă momentan sunt verificate de o sursă top aparținând americanilor de la Kotaku.com.

 

Să fim serioși, cu toții știm că PS3-ul a fost o lansare nu tocmai în regulă, iar dacă stăm să ne uităm la politica agresivă a celor de la Sony adoptată în ultima vreme, în special lansarea handheld-ului PS Vita, atunci putem fi siguri că succesorul lui PS3 nu poate fi departe, mai ales că va fi o competiție acerbă în următorii ani. Însă să trecem înapoi la subiect și la detaliile suculente. Voi lista toate presupusele componente și trăsături ale acestui Orbis:

 

1. Cel mai important lucru, lucru care mă deranjează și sper să nu fie adevărat este faptul că PS4 nu va fi compatibil cu jocurile dezvoltate pentru predecesorii săi. Tind să nu cred așa ceva, dar vom vedea.

2. Un alt lucru deranjant este faptul că jocurile noi nouțe vor fi imediat trasate cu un cod care nu va permite folosirea second-hand. Asta va fi un pumn mortal dat magazinelor care se ocupă și de închirieri de jocuri pe consolă. 

3. Consola va încerca să treacă mai mult pe distribuție digitală directă. Aici îi felicit pe cei de la Sony pentru că era și timpul. Trăim totuși într-o eră în care copiile fizice nu prea își mai au rostul. 

4. Consola va rula pe un procesor AMD x64 și va fi dotată cu un GPU AMD Southern Islands (ex. Radeon 7970). Ceea ce înseamnă că probabil se pot rula jocuri pe rezoluții destul de mari (cea mai mare rezoluție pentru Orbis este raportată la un 4096×2160), așa că cei cu un televizor HD baban se pot numi norocoși. Plus faptul că jocurile cu suport 3D vor fi rulate la un 1080p cristalin.

 

Momentan cam asta ar fi tot, sursele Kotaku indică o pornire a producției în masă pentru devkit-uri, speculat fiind faptul că Sony ar avea de gând să își arate noua jucărie pe undeva pe la GDC-ul al anului următor.

Este un plan îndrăzneț în partea celor de la Sony și îi aplaud, dar nu pot să îi respect pentru simplul fapt că jocurile construite pentru PS3/2 sau cele second-hand nu pot fi jucate pe această consolă. Au mai făcut greșeala asta și a fost un mare păcat, sper să nu fie adevărat acest segment de zvonuri.

Dar, după cum v-am mai spus, nimic din ceea ce v-am spus aici nu este sută la sută sigur, Sony încă mai are timp de dezvoltare și de gândire pentru această consolă, așa că rămâne pe viitor să vedem ce au de gând să ne comunice. 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.