Verdict

Cum a fost imbunatatit Ryzen in generatia a-3a?

Din punctul de vedere al microarhitecturii, a 3-a generatie de procesoare Ryzen este capabila sa efectueze cu pana la 15% mai multe IPC-uri si sa atinga frecvente mai mari decat generatiile precedente. Cele mai remarcabile aspecte de trecut in revista vorbind despre imbunatatirile arhitecturale aduse sunt latimile de banda sportite aproape in cazul tuturor subansamblelor din interiorul core-ului, imbunatatirea sistemului de predictie al instructiunilor, restructurarea unitatii Floating Point (FP) si dublarea capacitatii cache-ului L3 ajungand la 32MB.

Tehnologia Infinity Fabric faciliteaza utilizarea mai multor die-uri pentru a obtine diversele modele de procesoare in cardul aceleiasi generatii. Spre exemplu, un procesor cu 12 nuclee (cum ar fi Ryzen 9 3900XT) este compus din doua die-uri a cate 6 nuclee fiecare, cate 2 nuclee din fiecare die fiind dezactivate. Aceasta inovatie este o tactica foarte buna in primul rand pentru ca ii ofera clientului posibilitatea de a alege dintr-o gama mult mai variata de modele si, in al doilea rand, prin aceasta metoda, AMD minimizeaza pierderile de productie.

Avand in vedere aspectele descrise mai sus, putem raspunde cu certitudine intrebarii „Merită să fac upgrade de la generația 1 sau 2 la generația 3?” cu un categoric si clar DA!

AMD Ryzen 5 1600AF vs Ryzen 5 2600 vs Ryzen 5 3600 | WASD

13In timpul testarii procesoarelor am fost placut impresionat sa observ diferentele de performanta dintre cele 3 generatii. In calitate de utilizator si gamer ocazional recomand cu caldura seria 3000. Performanta oferita de R5 3600 este cat se poate de echilibrata atat pentru gaming cat si pentru productivitate si il pot recomanda cu caldura mai departe.

Pages ( 12 of 12 ): « Previous1 ... 1011 12

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.