Ca şi până acum, vom studia construcţia şi în special dotările, cu ajutorul imaginilor.

 

Ambalajul original. E cel mai simplu, şi în acelaşi timp cel mai elegant ambalaj care l-am văzut vreodată la GIGABYTE.

 

Şi bundle-ul e foarte simplu. Pe lângă manualul de utilizare şi alte câteva cărţulii, mai găsim un DVD cu drivere, shield-ul pentru panoul I/O, un cablu IDE şi un cablu SATA.

 

Şi plăcuţa de bază, în întreaga ei dimensiune Mini-ITX.

 

Cele două slot-uri de RAM, conectorul ATX 20-pin pentru alimentare, conectorul IDE, două dintre port-urile SATA şi conectorii pentru panoul frontal, plus un conector pentru un ventilator de sistem. Şi da, dragii mei, avem Dual BIOS! Aşa că nu vă faceţi griji în cazul în care vă hotărâţi să experimentaţi cu diferite versiuni de BIOS. O dotare foarte surprinzătoare pentru un astfel de produs.

 

Chipset-ul NM10 oferă doar doi conectori SATA, însă cu ajutorul unui controller GIGABYTE/JMicron avem disponibile încă două conexiuni SATA 3Gb/s cu suport pentru configuraţii RAID0, RAID1 şi JBOD, precum şi o conexiune IDE.

 

În cazul în care doriţi să folosiţi o placă de extensie, aveţi la dispoziţie un singur slot PCI. Eu l-am folosit pentru a instala un tuner TV. Tot aici se pot observa încă doi conectori SATA (cei albaştri, oferiţi de chipset-ul NM10), două header-e pentru port-urile USB de pe panoul frontal sau pentru un cititor de carduri, header-ul pentru conectorii audio de la panoul frontal şi radiatorul chipset-ului.

 

În partea din spate întâlnim doi conectori PS/2 pentru tastatură şi maus, un conector COM şi unul LPT (perfect pentru cei care folosesc încă imprimante matriceale), conectorul VGA pentru monitor, 4 port-uri USB2.0, conectorul pentru LAN şi cei trei conectori audio Jack.

 

Şi partea superioară a plăcii de bază, unde vedem conectorul pentru ventilatorul procesorului şi conectorul suplimentar pentru alimentare, ATX 12V 4-pin.

 

De partea audio se ocupă chip-ul Realtek ALC888B.

 

Conexiunea Gigabit LAN e asigurată de chip-ul RTL8111D, produs de Realtek.

 

Odată înlăturat coolerul, putem vedea cum se prezintă fizic procesorul Atom D510.

 

Contrar aşteptărilor mele, procesorul nu are nimic inscripţionat pe el. Chiar din contră, are un finisaj „oglindă”…

 

Şi o scurtă prezentare cu sistemul montat într-o carcasă Mini-ITX. Modelul e Modecom Feel 302.

Per total, construcţia e foarte bună, iar componentele folosite sunt de calitate. Exact la acest lucru mă şi aşteptam să văd când am auzit că GA-D510UD foloseşte tehnologia Ultra Durable. Totuşi, nu mă aşteptam să văd UD în această categorie 🙂

 

Pages ( 3 of 7 ): « Previous12 3 45 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.