Am numit casual overclocking această pagină dintr-un singur motiv, vom discuta despre rezultatele obţinute folosind un cooler pe care nici măcar nu am prins ventilatorul şi despre modul de overclock-are banal prin care am ajuns la o frecvenţă chiar foarte ridicată.

 

Primul lucru pe care l-am făcut a fost evident overclock-area procesorului în timp ce foloseam IGP-ul pe post de placă video. Ne-am lovit de tavan imediat şi frecvenţa maximă pe care am atins-o a fost 4368 MHz cu Turbo activat.  Reţineţi că această frecvenţă a fost atinsă doar crescând frecvenţa BCLK. În rest totul fiind setat pe auto.

 

 

Cu IGP-ul dezactivat, dar evident overclock-ând în acelaşi mod noobish am reuşit să atingem 4550 MHz. Şi de data aceasta Turbo este activat, iar voltajul fluctua în funcţie de solicitarea procesorului. 1.424v este valoarea maximă atinsă.

 

Legat de modul de overclock folosit trebuie să spun că dacă Turbo era dezactivat pragul maxim era acelaşi…4200 MHz pentru când IGP-ul era activat şi 4375 MHz pentru al doilea scenariu.

 

Folosind un pic de iscusinţă şi modificând câteva voltaje, am reuşit să ajungem la maxim 4,8GHz stabil în benchmark-uri dar inutilizabil cu NB-TwinTec. După nici cinci secunde de la rularea de Prime95 în SmallFFT temperatura sărea la nici mai mult nici mai puţin de 105°C. Evident şi performanţa în teste avea de suferit întrucât procesorul intra în throttle.

Frecvenţe mai mari de atât evident că se pot atinge, însă doar folosind o altă răcire. Cu aer mai mult de o validare de CPU-Z nu se poate obţine la peste 4800 MHz.

 

Pages ( 3 of 4 ): « Previous12 3 4Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.