Încet-încet ajungem şi la partea care, gameri fiind, ne interesează în mod special: slot-urilei PCIe.

GA-P55-UD6 fiind în format full-ATX, avem un număr standard de sloturi de expansiune: 2 sloturi PCI, 2 sloturi PCIe x1 şi 3 sloturi PCIe x16. Dintre acestea, unul e x16 atat fizic cât şi electric, al doilea e x8 electric iar al treilea este x4. Din nou ţin să menţionez că diferenţa de performanţă între x16 şi x8 este extrem de mică. Evident, placa de bază oferă suport atât pentru Nvidia SLI cât şi ATI CrossFire, deci indiferent că suntem fani Nvidia sau ATI, vom putea realiza o configuraţie dual-GPU.

Dispunerea sloturilor PCIe x1 impune anumite limitări. În primul slot nu vom putea introduce plăci de extensie PCIe mai lungi datorită radiatorului de pe chipsetul P55, iar al doilea slot este plasat imediat sub primul slot PCIe x16, deci nu va putea fi utilizat în cazul în care avem o placă video cu răcire dual-slot.

 

Înainte să finalizăm analiza acestei plăci de bază, să ne îndreptăm puţin privirea către panoul din spate.

GIGABYTE respectă tradiţia, astfel că avem o suită de conectori care va satisface şi cel mai pretenţios client. Astfel, avem 8 conectori USB, 2 conectori eSATA pentru care nu mai trebuie alimentare separată şi care pot funcţiona şi ca porturi USB, 2 conectori Gigabit LAN, un conector coaxial şi unul optic, un conector FireWire 400 şi unul FireWire 800, 6 Jack-uri pentru sunetul onboard 7.1 şi un PS/2 care poate funcţiona cu o tastatură sau un mouse.

Ne apropiem cu paşi mari de sfârşit, aşa că haideţi să mergem pe pagina următoare.

 

Pages ( 4 of 5 ): « Previous123 4 5Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.