GA-P55-UD6 este o placă de bază în format Standard ATX, astfel că layout-ul este foarte aerisit.

 

Primul lucru care se remarcă este sistemul de răcire al plăcii de bază. Acesta este compus din  patru radiatoare (două radiatoare pentru etajul de alimentare, un radiator pentru chipset şi un radiator pentru controller-ele SATA) străbătute de un heatpipe de 8mm.

 

În partea superioară a plăcii avem zona dedicată procesorului şi memoriei RAM.

Zona CPU-ului este mai aglomerată faţă de frăţiorul mai mic, prin urmare s-ar putea să apară anumite probleme de compatibilitate cu unele coolere existente pe piaţă. Etajul de alimentare al plăcii este masiv şi este alcătuit din 24 faze de alimentare, lucru îmbucurător pentru practicanţii overclocking-ului

 

Să ne uităm puţin în zona memoriilor.

După cum probabil ştiţi, procesoarele Lynnfield nu vor suporta tehnologia triple-channel pentru memorie. Totuşi, GIGABYTE a hotărât să echipeze această placă cu 6 slot-uri de memorie DDR3 care vor funcţiona în mod dual-channel. Astfel, utilizatorii care vor avea nevoie de o cantitate foarte mare de memorie RAM vor putea instala până la 24GB de memorie DDR3.

 

În această zonă mai găsim conectorul ATX 24-pin şi butonul pentru Power.

După cum se vede, avem la dispoziţie 10 (da, aţi citit bine, zece conectori) SATA, din care 6 sunt SATA-II şi 4 sunt SATA-6G. Din păcate, se pare că au apărut câteva probleme la controller-ul SATA-6G Marvell, prin urmare GIGABYTE va trebui să folosească alt controller. Încă nu se ştie exact care va fi acesta sau dacă se vor mai păstra porturile SATA-6G în varianta finală.

 

De menţionat ar fi şi prezenţa display-ului pentru debugging, plasat imediat sub conectorii SATA, foarte util în momentul în care încercările noastre de overclocking vor da greş.

Conectorul P-ATA este situat tot în zona inferioară a plăcii, alături de conectorii pentru panoul frontal, cei patru conectori USB şi IEEE 1394a. Tot în această zonă avem şi butoanele pentru Reset şi Clear CMOS. Evident, „micul Higlander” este prezent şi aici, fiind situat pe marginea inferioară a plăcii, împreună cu conectorul COM şi un conector de alimentare pentru un ventilator de sistem.

Şi dacă tot am menţionat conectorul pentru ventilator, avem o veste bună pentru posesorii carcaselor de gaming gen Antec 900: placa de bază este dotată cu 5 astfel de conectori, dintre care unul e PWM iar ceilalţi sunt conectori clasici cu 3 pini. Prin urmare, aceştia vor putea conecta şi monitoriza o mare parte din ventilatoare, fără a irosi inutil conectorii Molex de la sursa de alimentare.

 

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.