Bine v-am regasit in scurta noastra serie de preview-uri ale noilor placi de baza Z690. De aceasta data v-am pregatit o scurta descriere a lui Strix Z690-E Gaming Wi-Fi.

Anterior am vorbit despre Asus ROG Strix Z690-I Gaming Wi-Fi, o placa in format mini-ITX ce integreaza ultimele tehnologii intr-un mod foarte compact si appealing. In acest preview vom merge la polul complet opus si vom vorbi despre cea mai voluminoasa placa dintre cele pe care le-am primit.

 

Ce este ASUS ROG Strix Z690-E GAMING Wi-Fi?

Asus ROG Strix Z690-E Gaming Wifi preview | WASD

ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi este o placa de baza destul de reprezentativa pentru noul chipset si capabilitatile acestuia. Integreaza un total de 3 sloturi PCI-E in format x16, unul fiind PCI-E 5.0, iar celelate doua sunt PCI-E 4.0 si 3.0, ambele cu conectia x4. ASUS ROG Strix Z690-E GAMING Wi-Fi poate sustine 3 SSD-uri M.2. Portul M.2 direct inferior procesorului este de tip PCI-E 5.0 x4, iar celelalte doua sunt PCI-E 4.0, respectiv SATA pentru ultimul dintre acestea.

O functie pe care eu o gasesc foarte utila este butonul de PCI-E Quick Release. Este un buton integrat in capacul ce acopera chipset-ul care este conectat printr-o bucata de sarma la urechea de deblocare a primului slot PCI-E x16. Odata cu implementarea tehnologiei PCI-E 5.0 chiar si in sectorul stocarii consumul si respectiv degajarea de caldura au crescut semnificativ. Astfel a fost nevoie de imbunatatirea sistemului de racire al mediului de stocare conectat la interfata PCI-E 5.0, iar solutia a fost marirea profilului radiatorului primului SSD. In acest fel a fost obstructionat aproape complet accesul la clema respectiva de blocare.

Printre altele, VRM-ul lui Z690-E GAMING Wi-Fi este compus din 18+1 faze de alimentare si este racit cu ajutorul unui radiator capabil. Z690-E GAMING Wi-F vine impreuna cu ROG Hyper M.2 Card, o placa de expansiune PCI-E x16 care poate sustine inca alte doua SSD-uri M.2 in cazul in care cele trei deja existente nu sunt suficiente.

 

Galerie foto

Similar Articles

One thought on “Preview: ASUS ROG Strix Z690-E GAMING Wi-Fi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.