Asus ProArt Z690-Creator WiFi este o placa de baza dedicata cretorilor de continut, Asus incercand sa faciliteze pentru acestia cat mai multe interfete de comunicare foarte rapide.

In general, creatorii de continut au nevoie de PC-uri puternice pentru a putea face fata oricarui tip de workload oferind astfel fluiditate procesului de creatie. Acest aspect implica putere de procesare semnificativa, rapiditate in transferul de date si medii de stocare de dimensiuni notabile. Combinand aceste trei aspecte cheie, ProArt Z690-Creator WiFi incearca sa raspunda necesitatilor creatorilor de continut de orice tip.

 

Ce este Asus ProArt Z690-Creator WiFi?

Asus ProArt Z690-Creator WiFi este o placa de baza in format ATX cu un aspect simplu, elegant in comparatie cu oricare alta placa de baza tip „gaming”.

Asus ProArt Z690-Creator Wifi preview | WASD

 

Panoul I/O al lui ProArt Z690-Creator WiFi include 6 porturi USB 3.2 Gen2 tip A SuperSpeed 10Gb, 2 porturi Thunderbolt 4.0 tip C care pot transfera date la viteze de pana la 40 Gb/s si pot scoate pana la 15W fiecare, oferind astfel si incarcare rapida pentru dispozitivele compatibile. ProArt Z690-Creator WiFi ofera doua interfete de retea ethernet, prima fiind Intel 2.5 Gbps alaturi de Marvell AQtion 10 Gbps, ambele accesibile pe panoul I/O.

Aceasta placa ne pune la dispozitie doua sloturi PCI-E 5.0 x16 configurabile in format x16 sau x8/x8 si un slot PCI-E 3.0 x16 cu conectica x4. La capitolul stocare M.2, avem disponibile 4 sloturi M.2 PCI-E 4.0. Sunt de parere ca integrand 2 sloturi PCI-E 5.0 x16 si facand toate porturile M.2 de tip PCI-E 4.0 au profitat la maxim de traseele PCI-E disponibile.

Insa aceasta conectica multa si rapida aduce dupa sine un consum mai ridicat la nivelul placii de baza. Astfel ca, pe langa mufa principala de 24 de pini, mai este implementata inca o mufa auxiliara de alimentare de 6 pini tip PCI-E.

Galerie foto

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.