TUF Gaming Z690-Plus Wi-Fi D4 este posibil sa fie best-pick-ul momentului daca iti doresti sa treci pe noua platforma Intel.

Este deja cunoscut faptul ca pretul memoriilor RAM DDR5 nu va ajunge la o valoare agreabila pentru ceva timp. Iar din moment ce procesoarele Intel din generatia a 12-a sunt compatibile atat DDR5 cat si DDR4, optiunea ideala este utilizarea memoriilor accesibile de generatie DDR4.

TUF Gaming Z690-Plus Wi-Fi D4 imi aduce aminte de vechiul ASRock si hibrizii sai de pe vremurile inca tinere ale tehnologiei DDR3.

Ce este ASUS TUF Gaming Z690-Plus Wi-Fi D4?

Asus TUF Gaming Z690-Plus Wi-Fi D4 este o placa de baza mid-range ce integreaza noul chipset Z690. Ce este special la aceasta placa de baza este ca, spre deosebire de toate celelalte placi de baza pe care le-am vazut pana acum cu chipset Z690, aceasta este singura dintre ele care functioneaza utilizand memorii RAM DDR4.

Asus Tuf Gaming Z690-Plus Wifi D4 preview | WASD

Interfata PCI-E 5.0 este nelipsita, primul slot PCI-E x16 fiind de acest tip. Cel de-al doilea slot PCI-E x16 utilizeaza tehnologia PCI-E 3.0 avand conectica x4. Capacitatea maxima de memorie RAM DDR4 admisa este de 128 GB, adica 4 placute a cate 32 GB fiecare.

Conectica de pe panoul I/O include un port USB 3.2 Gen 2×2 tip C, un port USB 3.2 Gen 1 tip C, doua porturi USB 3.2 Gen 2 tip A si patru porturi USB 3.2 Gen 1 tip A. Z690-Plus Wi-Fi D4 are de asemenea placa wireless integrata, iar placa de retea este Intel 2.5 Gb Ethernet.

Functionalitatea acestei placi este superioara celor din generatiile trecute, insa nu se ridica la nivelul celor high-end nici din punctul de vedere al dotarilor dar nici din perspectiva pretului.

Galerie foto

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.