Ce s-ar face gamer-ul fara mouse? Nimic. Sau ma rog, poate daca joaca doar fighting games, atunci nu va avea nevoie de mouse. Oricum, un gamer de PC va folosi intotdeauna un mouse si o tastatura si, daca se respecta si tine la timpul de reactie, va folosi intotdeauna un mouse cu fir. Problema este ca, invariabil, va agata acel fir de marginea biroului si de acolo incepe tevatura, pana cand apare solutia salvatoare.

CM Storm Skorpion este o solutie salvatoare si, totodata, si o alternativa la optiunile existente pe piata.

Ce este CM Storm Skorpion? Este un mouse cord bungee sau, pe romaneste: o macara de fir de mouse si are rolul de a tine firul mouse-ului ridicat pentru a evita incalcirea acestuia.

Nu stiu cati dintre voi v-ati confruntat cu aceasta problema, insa eu o urasc din suflet si intotdeauna am incercat sa o rezolv cumva.

cm-storm-skorpion-009Am incercat fie cu scotch, fie cu diferite obiecte, fie cu un bungee.

Primul meu bungee a fost un Roccat Apuri, insa acesta era si prea usor si i-a si cazut un picior. Am fost nevoit sa renunt la el mai ales ca il luase motanul in vizor si cam incerca sa il roada cand nu eram eu la PC.

So, ce face Skorpion si altele nu fac? Pai in primul rand este foarte bine echilibrat si nu numai ca sta excelent pe cele 3 picioare, dar are si o greutate metalica in centru, ceea ce il face destul de greu de deplasat atunci cand intinzi firul la maxim.

Fata de Roccat Apuri, Skorpion sta fix de parca e parte din birou.

Prin demontarea picioarelor se poate obtine o inaltime mai mica a bungee-ului si, desi pare o caracteristica inutila, este de fapt cat se poate de utila.

Pana la urma poate nu incape pe birou bungee-ul cu toata latimea lui si este nevoie sa fie instalat intr-un spatiu mai….stramt.

Hai sa va arat si galeria foto.

{gallery}/2014/03-hardware/cms-skorpion/galerie:172:110:0:1{/gallery}

Sunt convins ca va intrebati daca merita sau nu, mai ales in conditiile in care Roccat Apuri costa cam la fel si are si hub USB. Ei bine, merita cu varf si indesat pentru ca este mai stabil pe birou deoarece greutatea lui este mai mare.

cm-storm-skorpion-010Apuri pune el la dispozitie hub USB, insa daca nu il alimentezi, acel hub este total inutil. Iar in momentul in care il alimentezi s-ar putea sa iti alimenteze prin cablul mini USB si placa de baza. Pare ciudat, insa pe vremea cand il foloseam, am observat cu butoanele si LED-urile placii de baza GIGABYTE G1. Sniper M5 stateau aprinse ca si cum ar fi existat curent prin 5v Stand-by, desi scosesem cablul de alimentare din sursa.

Si asta nu era o problema a placii de baza pentru ca am mai incercat si in combinatie cu alte placi si am observat acelasi comportament: trimite curent electric prin cablul USB catre placa de baza.

Asadar, Skorpion este nemaipomenit pentru pretul de 109 Lei.

cm-storm-skorpion-011

Leave a Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.