Producatorii de placi grafice inca mai lanseaza modele noi de GeForce GTX 750 Ti, desi a trecut ceva timp de la lansarea primul cip grafic Nvidia bazat pe noua arhitectura Maxwell. Iata ca Asus a decis sa lanseze un model din noua serie Strix pentru utilizatorii cu auz fin.

Daca sunteti genul de utilizator care sare de pe scaun chiar si atunci cand stranuta pisica si nu suportati zgomotul de orice fel, atunci sunteti exact publicul tinta vizat de noua serie Strix de la Asus. Sistemul de racire DirectCU II cu care sunteti deja obisnuiti este suplimentat de un controller PWM special programat sa nu porneasca ventilatoarele decat in momentul in care acest lucru este absolut necesar. In consecinta, noile placi nu produc zgomot de orice fel in jocurile mai putin pretentioase sau la vizualizarea unui film Blu-Ray.

Pentru realizarea placii sunt folosite componente de calitate, denumite de Asus Super Ally. In esenta, avem tranzistori MOSFET, bobine si condensatori solizi de calitate pentru o durabilitate cat mai buna. Overclocking-ul este facilitat de aplicatia GPU Tweak proprietara Asus.

In ceea ce priveste specificatiile noii placi, avem o frecventa de 1124MHz (1202MHz Turbo) pentru nucleul grafic, alaturi de memorie GDDR5 tactata la 5400MHz frecventa efectiva. Cantitatea totala de memorie grafica este de 2GB, pe o interfata cu memoria pe 128 biti. Conectorii pentru semnal video sunt un DVI-I dua-link, un HDMI si un DisplayPort.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.