In urma cu cateva zile Corsair au anuntat o noua serie de carcase, seria 4000. Aceasta serie cuprinde momentan 3 modele de carcase: 4000D, 4000D Airflow si 4000X RGB. In acest articol vom vorbi despre una dintre aceste 3 carcase, si anume Corsair iCUE 4000X RGB.

Dupa cum spun cei de la Corsair, modelul iCUE 4000X RGB este distins prin designul acesteia care este proiectat in asa fel incat wire managementul sa nu fie o batie de cap si aerul sa circule nestingherit.

In acest articol vom discuta despre aceasta carcasa si vom asambla un sistem pentru a verifica validitatea feature-urilor cu care se lauda Corsair.

 

Ce este Corsair iCUE 4000X RGB?

Aceasta carcasa este cea mai scumpa dintre cele 3 si, implicit, speram sa gasim in 4000X RGB cele mai bune dotari si cel mai bun design al seriei 4000.

Specificatiile tehnice oferite de Corsair sunt urmatoarele:

Dimensiunile Carcasei 453mm x 230mm x 466mm
Lungime maxima GPU 360mm
Lungime maxima PSU 180mm (220mm daca se scoate HDD tray-ul)
Inaltime maxima cooler CPU 170mm
Numar spatii placi expansiune 7+2 vertical
Numar spatii pentru stocare 2x 3.5″ & 2x 2.5″
Factor de forma Mid-Tower
Material panouri Sticla securizata
Garantie oferita 2 ani
Compatibilitate iCUE DA
Culori disponibile Alb / Negru
Materiale utilizate metal, sticla securizata, plastic
Radiatoare compatibile 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm
Coolere Corsair compatibile H55, H60, H75, H80i, H90, H100i, H105, H110i, H115i, H150i
Surse compatibile ATX
Greutate 7.8kg / 17.20lbs
Iluminare RGB
Numar spatii stocare 2.5″ 2
Numar spatii stocare 3.5″ 2

 

Overview

Unboxing

Odata deschisa cutia, suntem intampinati de cele 3 ventilatoare montate pe partea frontala a carcasei. Carcasa este impachetata in folie si pusa intre doua capace de burete, fiind destul de bine securizata. Pe capacul lateral si pe cel frontal exista folie de protectie aplicata pe sticla.

 

Exterior

Culoarea care domina aceasta carcasa este albul mat, combinat cu un gri inchis in care sunt vopsite elementele de plastic.si foarte putine accente galbene/verzui.

Panourile laterale au un nou sistem de prindere, ca un fel de balama dar care permite detasarea completa.  Panoul stang este format dintr-o rama de tabla deasupra careia este prinsa sticla securizata.

Thumbscrew-urile au saibe de culoare galbena. Acelasi galben este gasita si pe eticheta filtrului de aer superior. Accentele galbene se imbina perfect cu designul carcasei.

Carcasa vine echipata cu 3 ventilatoare Corsair ML120 RGB montate frontal. Acestea sunt acoperite de un filtru de parf deasupra caruia se afla sticla securizata care acopera aproape toata fata carcasei. Panoul de sticla este montat in asa fel incat sa permita aerului sa treaca cu usurinta prin lateralele sale.

Front panelul este destul de generos oferind conectica de ultima generatie, buton de power-on dar si de restart care se simt calitativ la apasare. Porturile disponibile sunt:

  • 1x Port USB 3.0
  • 1x Port USB 3.1 Type C
  • 1x Port Audio Input/Output Jack 3.5mm 4pini

Corsair iCUE 4000X RGB review | WASD

In spatele carcasei observam dispunerea celor 9 spatii de expansiune, 7 orientate orizontal si 2 vertical. In acest fel se poate monta cu usurinta placa video pe verticala. Sursa se monteaza in partea inferioara si este protejata de un filtru negru de aer facut din plastic.

Interior

Odata inlaturate panourile laterale suntem intampinati de interiorul foarte aerisit si de altfel gol… cel putin in fata. Sub panoul din spate vom gasim conectica front panelului, cutia cu accesorii, un controller RGB iCUE Lighting Node CORE cu 6 porturi, de unde si „RGB Ready”, 3 benzi velcro pentru organizarea cablurilor, cele doua tavite pentru drive-uri de 2.5″ si un tray pentru 2 hard disk-uri de 3.5″. Cutia cu accesorii include:

  • suruburi
  • soricei
  • 3 benzi velcro
  • suruburile si risere

 

Asamblarea unui PC

Componente folosite:

  • Carcasa: Corsair iCUE 4000X RGB
  • CPU: Intel Core i5 10400
  • Placa de baza: MSI MPG Z490 Carbon Wi-Fi
  • RAM: 2x 8GB G-SKILL Sniper-X 3400MHz DDR4
  • Sursa: Corsair HX1000
  • Cooler: Intel Generic cooler
  • GPU: Gigabyte RTX 2070 Super

Am decis sa construim un sistem pentru a testa dificultatea intampinata in timpul asamblarii componentelor si organizarii cablurilor.

In cazul acestei placi de baza, procesorul se alimenteaza prin intermendiul a doua porturi: unul de 8 pini si unul de 4 pini. Spatiul disponibil in spatele placii de baza este suficient de larg incat sa nu faca un chin din montarea acestor cuple. Alimentarea de 24 de pini, impreuna cu cablurile SATA, conectica front panelului si celelalte cabluri necesare pot fi rutate prin spatiul larg de 25mm disponibila intre lateralul pe toata inaltimea placii de baza.

Cu tot cu despachetarea componentelor, asamblarea acestui PC nu a durat mai mult de 10 de minute, totul fiind complet lipsita de efort. Aspectul final al buildului este definit atat de simplitate cat si de modernism, acestea imbinandu-se perfect. Probabil niste cabluri de o culoare mai apropiata de schematica sistemului ar fi ajutat, dar nu am avut altceva la indemana, totusi, looks quite good!

Corsair 4000X review | WASD

 

Verdict

Corsair iCUE 4000X RGB este o carcasa deosebita atat prin design cat si prin functionalitate. Aceasta permite construirea unui sistem cu usurinta, in doar cateva minute, si cu un minim de efort.

Bine-venite sunt cele 3 ventilatoare montate frontal, impreuna cu controllerul RGB aferent. Designul carcasei permite circularea unui volum considerabil de aer cu usurinta. Corsair sugereaza sistematizarea push-pull, aerul rece intrand prin partea frontala a carcasei si fiind evacuat fie prin spate fie prin grilajul de deasupra placii de baza.

De asemenea, mecanismul similar balamalei, prin care se manevreaza cele doua panouri laterale, este o alternativa mai eleganta decat glisarea.

Pretul estimativ al acestei carcase este de undeva la 535 Ron, care, din punct de vedere personal, este mai mult decat decent tinand cont de ceea ce ofera.

Adica numai ventilatoarele care vin preinstalate costa aproximativ 400 lei in magazinele din Romania.

Tinand cont de cele mentionate mai sus recomand cu caldura aceasta carcasa oricui isi doreste sa obtina un PC modern, finut si elegant, dar totusi fara a pierde functionalitate.

Recommended WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.