Orice ai spune, carcasa si aspectul PC-ului au devenit noile carti de vizita intre geeks. Asta este si motivul pentru care iti cumperi chestii frumoase.

Eu am crescut visand la un Lamborghini Diablo, copiii Youtube au crescut visand setup-uri de streameri. E normal sa fie populare anumite chestii.

Si cum complexitatea acum exista un milion de feluri posibile de a combina raciri si anumite nuante de culoare, de ce sa nu o faci.

Tocmai pentru ca exista aceste cerinte de aspect mai rafinat, asa a aparut si oferta de componente al caror aspect este mai deosebit.

Lian Li O11 Dynamic Mini este fix ce spuneam mai devreme. O componenta rafinata.

Lian Li O11 Dynamic Mini review | WASD

 

Aspectul de sticla fara suruburi si liniile drepte ii ofera un aspect realmente deosebit.

 

Ce este Lian Li O11 Dynamic Mini?

Este o carcasa ITX in care, la nevoie, poti instala si o placa de baza ATX. Bineinteles ca in carcasele ATX incap si placi ITX. Dar una este sa incapa, si alta este sa se potriveasca precum o manusa.

Singurul avantaj pe care il ai cu aceasta carcasa versus una clasica este ca poti muta tot I/O-ul placii de baza mai jos. Si poti ajunge la configuratii de 3, 5 sau 7 slot-uri. Asta inseamna ca partea de sus se elibereaza si vei putea instala pe tavanul carcasei un AIO de 280mm.

Noi am putut instala Corsair H115i Capellix intr-o singura pozitie, pe partea dreapta a carcasei. Dar asta pentru ca am folosit o placa de baza ATX cu radiatoare destul de mari. Asus Crosshair VIII Dark Hero.

Revenim la capitolul build asupra acestui aspect.

In ceea ce priveste port-urile USB, acestea sunt in numar de doua de tip A si unul de tip C. De asemenea, jack-ul audio este si pentru casti dar si pentru microfon. Exact cum ai la telefonul mobil.

Si cea mai dureroasa definitie a acestei carcase o reprezinta strictetea in materie de surse. Nu poti instala decat SFX sau SFX-L. Asta inseamna ca sursa aia misto pe care ti-ai cumparat-o pentru PC-ul tau misto…trebuie schimbata. Si poate cel mai trist aspect il reprezinta oferta cam saraca in materie de surse miniaturizate.

Sunt 3 surse mari si late SFX pe care le poti cumpara.

 

Exterior

Din semi profil fata are aspect de acvariu, iar din semi profil spate seamana cu un purcelus alb cu picioruse mai albe decat Alba ca Zapada.

De asemenea, multitudinea de suruburi ce se observa pe partea din spate are legatura cu caracteristica principala a acestei carcase: transformabilitatea.

In ceea ce priveste filtrele de praf, acestea sunt in numar de doua. Unul pe podea pe exterior, si altul magnetic pe tavan. Partea buna este ca cel amplasat in podea poate fi inlaturat fara unelte. Pur si simplu aluneca in pozitie.

Mai sunt prezente si alte doua filtre pe capacul alb in spatele caruia se afla sursa.

 

Interior

Ca sa patrunzi in interiorul carcasei trebuie sa desfaci mai intai capacul superior. Apoi glisezi geamurile in sus. Si descoperi cu ocazia asta si cat de ingenios este sistemul de prindere.

Iar apoi inlaturi ceea ce te mai incurca. Toate partile metalice sunt extrem de bine finisate si aici se cunoaste diferenta intre un produs premium si unul mai ieftinache.

Desi faptul ca tot panoul I/O poate fi indepartat este fara doar si poate unul dintre cele mai importante atuu-uri ale acestei carcase.

Un alt aspect extrem de important il reprezinta posibilitatea de a indeparta si cusca pentru HDD-uri. In cazul multor utilizatori aceasta este total inutila.

 

Sursa

Pentru a putea ansambla un PC folosind carcasa Lian Li O11 Dynamic Mini o sa ai nevoie de o sursa de alimentare in format SFX sau SFX-L.

Noi am folosit una SFX de la Seasonic. Seasonic Focus SGX este modelul si are rating 80+ Gold. Puterea maxima declarata de catre Seasonic este 650W. Insa, ca in cazul oricarei surse high end, peak-ul este mult mai sus. Adica consumul maxim posibil. In cazul acestui model vorbim de aproximativ 750 W.

 

Experienta in timpul celor doua build-uri

Ca sa nu ma lungesc in o mie de propozitii si sa va plictisesc am sa sumarizez totul la ceva simplu. A fost una dintre cele mai multumitoare experiente de pana acum folosind componente de pe raft.

Fiecare gaura pentru stand-offuri este marcata corespunzator si finisajele sunt din alta lume.

Felul in care se imbina drept fiecare panou te face sa intelegi ca asa ar trebui sa fie toate carcasele.

Si subit m-a lovit o paralela cu masinile. Ca tot imi plac mie mult. Oricum are legatura cu experienta asta. Pentru ca in momentul in care am inchis panoul din spate, acesta a alunecat in locul lui. Desi sub el era ditamai manunchiul de cabluri care impingea in el.

Iar paralela ar fi cu masinile reparata cu table aftermarket. Recent am vazut un BMW E46 langa blocul meu ce sigur avea toate tablele aftermarket. Era prea stramb cu totul. Parca avea un junghi si statea cocosat.

La fel si cu carcasele. Cele ieftine cu tabla subtire vor dobandi burta acolo unde manunchiul de cabluri e mare si impinge in panoul din spate.

In imaginile de mai sus vedeti un manunchi de cabluri si felul in care acesta este fortat in interior cu acea traversa verticala pe care pot fi montate si doua SSD-uri.

 

7 Slot build

Singurul dezavantaj atunci cand folosesti o placa de baza ATX este ca nu poti monta pe tavan un radiator de 280mm cu tot cu ventilatoare. Dar partea buna este ca poti monta in interiorul carcasei.

Cu toate astea trebuie sa ai mare grija ce AIO alegi. Ai nevoie de unul cu furtunuri lungi daca placa video este mare.

 

5 Slot build

Placa de baza pe care am folosit-o pentru build-ul cu 5 slot-uri este Asus ROG Strix B550-i Gaming si pot spune ca s-a potrivit perfect. In mod normal in configuratia 5 slot se poate instala placa de baza in format mATX. Dar am ales aceasta combinatie ca sa nu coboare placa video prea jos.

S-a cunoscut din prima ca aceasta caracasa a fost construita in principal pentru orice altceva decat ATX sau EATX.

Spatiul liber ramas deasupra placii de baza si sub placa video poate fi folosit exact pentru radiatoare.

Cumva, o placa de baza ITX este mai potrivita in carcasa asta cu un custom loop.

 

Verdict

Lian Li sunt unul dintre putinele brand-uri de carcase de PC-uri care parca isi fac carcasele pentru ei. Sunt atat de atenti la detalii incat chiar poti compara aceasta carcasa cu un Mercedes.

Este si frumoasa, si eleganta, dar si subtila in acelasi timp. Si pe langa toate astea are si un pret decent.

Am verificat pretul abia dupa ce am terminat de asamblat primul build. Imi place mereu sa incerc sa ghicesc cam cat valoreaza si la cum o simteam la degete mi se parea de aproximativ 700 Lei.

Bine, ~700 Lei costa varianta cu sursa normala. Nu am fost atat de departe de adevar.

Doar ca O11 Dynamic Mini costa 509 Lei. Aici mi-a dat cu virgula. Pretul este excelent pentru cat de misto si permisiva este carcasa. Doar ca trebuie sa schimbi sursa.

Poti achizitiona Lian Li O11 Dynamic Mini de la PC Garage la 579 Lei.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.