În luna Martie a acestui an, Intel au anunţat disponibilitatea în România a unui nou SSD, denumit X-25V, din gama Value, care oferă o capacitate de 40GB şi a fost gândit pentru a fi utilizat drept boot-drive. Evident, încă de când am aflat de el am fost foarte nerăbdător să-l testez, să văd cum se comportă în practică, şi mai ales cum se poziţionează faţă de produsele concurente.

Trebuie să mărturisesc, primul gând care mi-a venit când am auzit de noul SSD a fost legat de vechiul boot-drive Kingston de 40GB,  un SSD care s-a comportat excelent în teste dar, mult mai important, avea un preţ de achiziţie foarte bun. Pentru un SSD, evident. Ei, dacă mai ţineţi minte articolul de anul trecut, boot-drive-ul de 40GB de la Kingston era construit în colaborare cu Intel, aşadar comparaţia dintre cele două este foarte valabilă. Totuşi, Kingston au decis întreruperea fabricării modelului de 40GB şi au trecut la realizarea unui nou SSD, de 30GB, de data aceasta în colaborare cu Toshiba.

În acest articol vom studia comportamentul noului Intel X25V 40GB şi-l vom compara cu SSD-ul SNV125-S2/30GB de la Kingston, deoarece în momentul de faţă cele două unităţi se află în competiţie directă pe piaţă.

 

 

Urmează specificaţiile. Stay tuned!

 

Pages ( 1 of 10 ): 1 23 ... 10Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.