Mai întâi testele „clasice” de StartUp şi ShutDown în cazul unei instalări de Windows 7.

Windows 7 StartUp Time

 

Din tot ce am testat până acum pe această platformă, SSD-ul Intel oferă cel mai bun timp de StartUp al sistemului, obţinând constant un timp de 45 secunde. Reţineţi, acesta e timpul total de pornire a sistemului, de la apăsarea butonului de Start până la apariţia Desktop-ului.

 

Windows 7 ShutDown Time

 

Aici rezultatele sunt foarte strânse, însă sunt tot în favoarea SSD-ului X25-V.

 

File Copy Test

 

Din nou vom testa viteza de scriere a fişierelor mari şi a celor mici. Avem un fişier ISO de 4.15GB şi un set de 10.880 fişiere mici, totalizând 1.66GB.

 


La copierea fişierului mare, rezultatul e în favoarea SSD-ului Kingston, datorită vitezei de scriere mai mare. Partea bună e că diferenţa procentuală e egală: 20% viteză de scriere mai mare, 20% timp de scriere mai mare. Asta e încă o dovadă că ambele SSD-uri sunt capabile de viteze de scriere susţinute.

La scrierea fişierelor mici, Intel îşi ia revanşa şi câştigă destul de detaşat.

 

WinRAR 3.91 x64

WinRAR e un test combinat de scriere (a unui fişier mare) şi citire (a multor fişiere mici). Din nou am folosit cele 10.880 fişiere, şi două tipuri de compresie: Best şi Store. Dintre acestea, compresia „Store” e mult mai dependentă de soluţia de stocare.

 

Mărturisesc că la început rezultatul obţinut de SSD-ul Intel la compresia Store mi s-a părut dubios, şi că mă aşteptam să obţină un timp mai bun decât concurentul direct. Însă, după ce am analizat mai bine cifrele obţinute în testele de până acum, rezultatul e perfect justificat. SSD-ul Kingston oferă o viteză de scriere secvenţială mai mare, iar, după cum am văzut din rezultatele obţinute în ATTO, viteza de citire în acest interval de dimensiune a fişierului, ambele SSD-uri oferă performanţă aproximativ egală. Aşadar, acesta e un rezultat corect.

În cazul compresiei Best, ambele SSD-uri obţin acelaşi rezultat, fiind un test foarte dependent de procesor şi memoria RAM.

 

Pages ( 9 of 10 ): « Previous1 ... 78 9 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.