Să vedem cum se prezintă fizic noul SSD Intel.

 

Ambalajul original. Foarte asemănător ca design cu ambalajele procesoarelor Intel.

 

SSD-ul, în întreaga lui frumuseţe. Design-ul e acelaşi precum cel al frăţiorilor mai mari, X25-M.

 


Bundle-ul prezent în cutie. Avem un bracket de montare într-un bay de 3.5”, două seturi de şuruburi (unul pentru a fixa SSD-ul de suport şi altul pentru a fixa suportul de carcasă), un mini CD pe care găsim un ghid de instalare şi utilizare, şi un sticker cu „My SSD ROCKS!” în caz că vă place să vă lăudaţi la prieteni.

 


Odată înlăturate rama de plastic şi capacul superior de aluminiu, avem acces la PCB-ul din interior. Observăm cele 10 locaşuri în care ar sta chip-urile de memorie dacă ar fi fost un model din seria X25-M.

 


Şi partea inferioară, care contează cel mai mult. Aici întâlnim controller-ul de memorie, memoria DRAM şi chip-urile NAND Flash.

 

Controller-ul principal, fabricat de Intel.

 


Memoria DRAM este fabricată de ISSI, are o capacitate de 64MB şi funcţionează la o frecvenţă de 166MHz.

 


Şi 4 din cele 5 module NAND Flash, fabricare de Intel, fiecare având o capacitate de 8GB.

Per ansamblu, layout-ul PCB-ului este identic cu cel folosit de vechiul boot-drive de 40GB de la Kingston, produs în colaborare cu Intel. Controller-ul este acelaşi model, dar altă revizie, iar modulele NAND Flash sunt exact acelaşi model. Diferenţa apare la memoria DRAM care, în cazul boot-drive-ului Kingston, era fabricată de Micron. Acum este fabricată de ISSI. Chip-ul fabricat de Micron oferea o capacitate de 32MB la o frecvenţă de 133MHz, iar acum avem 64MB tactaţi la 166MHz.

Amalizând construcţia, e destul de uşor de presupus că noul X25-V va avea cam aceleaşi performanţe precum vechiul SNV125-S2/40GB. Ceea ce ar fi foarte bine, deoarece vechiul SSD Kingston avea performanţe excelente.

 

Pages ( 3 of 10 ): « Previous12 3 45 ... 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.