Performanta

 

Premiere Pro este unul dintre cele mai importante teste rulate pe aceste laptop-uri.

premiere-amd4000

Exact cum descriam si in metodologie, este vorba de un proiect in toata regula ce include o multitudine de cut-uri si tranzitii. Nu este vorba de exportarea unui simplu fisier video. Asadar, este foarte importanta intreaga configuratie a laptop-ului. De exemplu, cele cu 32GB de memorie RAM au avut un mic avantaj. Si aici un exemplu bun este modelul cu Ryzen 5 4600H, a carui configuratie include 32GB DDR4.

 

Desi Cinebench R20 nu este tocmai scenariul universal de utilizare, este un indicator extrem de bun al performantei procesorului. Cum ar zice romanul, daca da bine in single thread…rupe.

cinebenchr20-amd4000

Stiu ca poti trage concluzia ca abia acum au si AMD niste procesoare care sa ajunga din urma un i7 9750H pe single thread, dar uite-te la rezultatele obtinute in multi thread. Sunt foarte bune.

 

aida64-memread-amd4000

Intrucat AMD s-au laudat cu memorii RAM mult mai rapide, iata ca am verificat succint si comportamentul memoriei. Si intr-adevar, latimea de banda pusa la dispozitie de noile procesoare atunci cand sunt combinate cu memorie DDR4@3200 MHz este din alt film decat configuratiile actual ce se gasesc pe piata. Ca fapt divers, 45GB/s obtine si un desktop cu memorie DDR4 pe la 3200 MHz. Evident, conteaza configuratia latentelor pentru ca este loc de crestere atat in cazul unui desktop, cat si in cazul acestor laptop-uri.

 

chaosgroup-v-ray-amd4000

La fel ca si in cazul lui Cinebench R20, benchmark-ul V-Ray de la Chaos Group ii va ajuta pe majoritatea doar sa inteleaga cam pe unde se plaseaza noile procesoare. Sunt convins ca foarte putini le vor folosi engine-urile de randare pentru 3D Studio Max sau alte astfel de aplicatii.

 

winrar-amd4000

Winrar este unul dintre cele mai proaste teste pe care le folosim, dar ina celasi timp Winrar este un arhivator extrem de folosit. Da, rezultatele sunt foarte proaste pentru noile procesoare comparativ cu 9750H. Dar in acelasi punct se afla valorile si pe desktop. Procesoarele Intel sunt avantajate. Probabil este folosit si vreun set de instructiuni fixe pe care Intel il integreaza, iar AMD nu.

7zip-amd4000

Dar in momentul in care schimbam aplicatia de arhivare si trecem la una mai moderna se observa cum clasamentul se schimba.

 

pcmark10-amd4000

Mi-ar fi placut ca diferentele pe car ele-am vazut pana acum sa se reflecte si in punctajele obtinute in PC Mark 10. Dar nu se observa asta. In schimb putem sa tragem concluzia ca sunt cam la fel cele 3 laptop-uri cu punctaje similare. Dar nu sunt. Si tocmai din acest motiv includem si astfel de teste usor tampite.

 

3dmark-amd-4000

Va spun foarte sincer ca 3D Mark nu l-as fi inclus aici. Insa, este un benchmark sintetic care nu are nici cea mai mica legatura cu jocurile. Bine, poate utilizarea unui engine 3d ar fi singura legatura. De data aceasta am inclus si cateva rezultate obtinute de un desktop cu i9 9900K@5Ghz. Pana la urma asta este cel mai impamantenit gand al romanilor: „pfff, cu banii aia imi iau un desktop si imi mai raman si bani de seminte.”

 

Pages ( 6 of 8 ): « Previous1 ... 45 6 78Next »

Leave a Reply

One thought on “AMD Ryzen Mobile 4000 – Ryzen 5 4600H si Ryzen 7 4800HS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.