Verdict

Sunt tare curios daca si pe voi v-a impresionat Ryzen 5 4600H. Am vazut in jocuri performanta combinata intre acest procesor si 1660Ti fiind foarte apropiata de cea oferita de 4800HS alaturi de RTX 2060 Max-Q. Ideea e ca cele doua GPU-uri sunt foarte apropiate din punct de vedere al performantelor. Dar procesoarele nu. Si acolo unde jocul nu este chiar asa de dependent de placa video, ci de procesor ar fi trebuit sa vedem o diferenta destul de mare de performanta. Dar nu o vedem.

Acelasi lucru l-am observat si pe seria Ryzen 3000 pentru desktop-uri. Nu este un lucru rau. Ci din contra. Asta inseamna ca poti cumpara un laptop de gaming cu procesor ceva mai ieftin si tot sa ai o performanta excelenta.

Ganditi-va un Ryzen 5 4600H combinat cu RTX 2070. Suna foarte bine. Dar ma indoiesc ca producatorii vor arunca pe piata astfel de configuratii ce par cam mutant, dar care in esenta sunt logice pentru buzunarul consumatorului. Par mutant pentru ca 4600H este mainstream, iar RTX 2070 de laptop este high end. Dar daca 4600H face acelasi lucru ca un 4800H in anumite task-uri, parca dispare imaginea aia de mutant.

Asus TUF Gaming FD505 review | WASD

Iar revenind la laptop-urile Asus, G14 si TUF FA506IU, acestea sunt foarte bine construite si gandite. Singura mea observatie pe care o am de facut este legata de configuratiile disponibile pentru G14.

Dar pana la urma Asus au motivele lor pentru care au decis sa mearga pe acele configuratii si nu au mers mai departe cu flexibilitatea in alegerea componentelor de baza.

Pretul de pornire pentru seria TUF A15, adica platforma pe care este construit cel cu Ryzen 5 4600H, este 3699 Lei. Dar in acea suma cu siguranta se va gasi cel mai ieftin procesor, cel mai ieftin GPU Nvidia si probabil doar 8GB RAM DDR4.

Ca idee, la ridicarea NDA-ului, un TUF cu RYzen 7 4800H, GTX1660Ti, ecran 144 Hz si  8GB RAM DDR4 costa undeva in jurul sumei de 4999 Lei. Evident, fiecare comerciant isi va pune marginea lui si veti vedea preturi diferite pentru configuratii identice. Acelasi lucru se intampla si cu placile video acum ceva vreme la lansare. Cert este ca la un moment dat se vor aseza si preturile si pe la jumatatea lui aprilie veti putea alege linistiti o configuratie mai apropiata de doleantele voastre.

De asemenea, G14 o sa fie disponibil tot dupa prima jumatate a lunii aprilie. Iar in cazul lui G14, pretul de pornire este 5999 Lei. Evident, si aici conteaza foarte mult configuratia.

Asa ca in incheiere, voi ce ziceti? Era nevoie de acest procesoare de la AMD? Eu zic ca da. Chiar au adus un spor de performanta incredibil fata de generatia precedenta.

Astept acum sa vedem ce configuratii interesante si inovatoare vor aduce producatorii de laptop-uri.

Pages ( 8 of 8 ): « Previous1 ... 67 8

Leave a Reply

One thought on “AMD Ryzen Mobile 4000 – Ryzen 5 4600H si Ryzen 7 4800HS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.