AMD Ryzen Embedded R1000 SoC prezinta o noua clasa pentru industria produselor embedded cu o performanta per watt consumat de trei ori mai mare fata de generatiile precedente de SoC-uri AMD si o performanta de patru ori mai mare per dolar cheltuit fata de competitia directa.

In cadrul evenimentului Taiwan Embedded Forum, AMD a anuntat cel mai nou membru al familiei de procesoare Ryzen Embedded, si anume R1000 SoC. Construind pe fundatia succesului lui Ryzen Embedded V1000 SoC, AMD Ryzen Embedded R1000 SoC pune la dispozitia clientilor de pe piata de procesoare embedded performante notabile dual-core, quad-thread, precum si posibilitatea de a rula chipset-urile fara ventilator, cu un consum redus de energie, pentru display-urile 4K.

AMD Ryzen Embedded R1000 este perfect pentru aplicatiile care stau in spatele display-urilor digitale, si pentru clientii care au nevoie de putere de calcul de mare performanta.

Clienti precum Advantech, ASRock Industrial, IBASE, Netronome, Quixant si altii lucreaza deja cu solutiile Ryzen Embedded R1000. De asemenea, Atari se foloseste de grafica de inalta performanta Vega 3, ajutata de arhitectura de CPU Zen prezenta pe procesorul AMD Ryzen Embedded R1000 SoC, pentru a pune in functiune cel mai nou sistem de gaming al companiei, Atari VCS.

”AMD Ryzen Embedded R1000 este cel mai nou membru al familiei Ryzen Embedded si reprezinta o optiune serioasa pentru clientii care doresc sa acceseze puternicele arhitecturi Zen si Vega, si care cauta o solutie extrem de competitiva”, a declarat Stephen Turnbull, director de product management si business development in cadrul diviziei AMD Embedded Solutions.

”Ryzen Embedded R1000 poate pune in functiune continut multimedia pentru display-uri digitale si gaming de cazino, si vine la pachet cu functii de securitate de tip enterprise pentru edge computing si retelistica. Cel mai important lucru este prezetarea unei noi clase de performanta care pune la dispozitia clientilor o compatibilitate mai mare cu software-ul si hardware-ul care face parte din familia extinsa Ryzen Embedded”, a adaugat acesta.

Cresterea familiei de procesoare Ryzen Embedded

AMD Ryzen Embedded R1000 continua sa ofere industriei embedded performante ridicate, capacitati ofertante multimedia si functii de securitate care s-au remarcat deja la Ryzen Embedded V1000.

De asemenea, pe masura ce industria embedded cere experiente vizuale mai imersive si mai reale, clientii au nevoie de procesoare care sa suporte display-uri de rezolutie inalta, cu grafica de calitate superioara. AMD Ryzen Embedded R1000 poate sustine pana la trei display-uri 4K 60 FPS in acelasi timp, la pachet cu capacitati asigurate de Encode/Decode H.265 si VP9.

De asemenea, Ryzen Embedded R1000 utilizeaza aceleasi functii de securitate de top prezente pe toata gama AMD Embedded, incluzand aici si tehnologiile Secure Root of Trust si Secure Run Technology.

Gama AMD Ryzen Embedded R1000

Gama AMD Ryzen Embedded R1000

Disponibilitate 

AMD Ryzen Embedded R1000 va fi disponibil incepand cu Q2 2019 pentru producatorii de tip OEM si ODM din toata lumea si este deja compatibil cu o suita de solutii hardware si software apartinand unor copmanii precum Advantech, Alphainfo, ASRock Industrial, Axiomtech, DFI, iBase, Kontron, MEN, Mentor, Sapphire, sau zSpace.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.