amd-logoAMD a lansat platforma de procesoare APU integrate, seria R, ce îmbină arhitectura noului CPU “Piledriver”, bazată pe “Bulldozer”, cu grafica AMD Radeon Seria 7000 cu suport DirectX 11, într-o platformă de procesare multicore completă.

 

Noile procesoare APU integrate, seria R, este destinata, in principal aplicaţiilor grafice cu cerinţe medii şi ridicate cum ar fi panourile video publicitare, jocuri de casino, puncte de vânzare şi kiosk-uri, dar şi aplicaţiilor de procesare paralelă intensivă din domeniul medical şi securitate/monitorizare.

Seria R integrează resurse dedicate ce asigură performanţă, dar și resurse partajate pentru a reduce consumul de energie şi dimensiunea procesorului. Datorită scalabilitătii, noul APU oferă dezvoltatorilor flexibilitatea de a folosi aceleaşi modele hardware şi software pentru o multitudine de aplicaţii. Şi, datorită graficii discrete integrată în procesor, sistemele care în trecut aveau nevoie de un procesor grafic separat pot fi acum oferite într-o gamă largă de formate.

Imbunătăţirile multimedia disponibile pentru seria R includ:

  • Un motor de compresie video ce oferă un encoder hardware dedicat pentru o codare video rapidă şi eficientă în aplicaţii precum conferinţe video sau supraveghere
  • O unitate sigură de management al resurselor ce permite codarea/decodarea asistată de GPU, asigurând o încărcare mai mică pe CPU şi consum redus de energie în timpul folosirii de conţinut protejat
  • Imbunătăţiri aduse UVD (Unified Video Decoder) ce extinde capabilităţile APU-urilor din seria R către decodarea dublă HD şi 3D stereoscopic.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.