ASUS ROG isi mareste familia de placi de baza, aducand pe piata niste variante dedicate seriei de procesoare Intel Core X.

Am vazut ca Gigabyte au intrat deja in „hora” celor de la Intel, initiata cu prilejul lansarii procesoarelor Core X. Nu s-ar putea ca ASUS sa ramana pe dinafara, asa ca si ei se alatura jocului prin lansarea placilor de baza ROG Rampage VI Extreme, ROG Apex si STRIX X299-E.

X299, noul chipset pentru Intel Core X, poata sa suporte pana la 18 core-uri pentru procesor si pana la 128GB de memorie RAM DDR4. E posibil ca cei care tocmai au facut un upgrade sa regrete putin (asta daca in buget intra un procesor Intel Core X, desigur).

Sa vedem, asadar, cu ce se prezinta fiecare placa de baza mai exact.

Familia ASUS ROG STRIX X299

Trei placi de baza care inglobeaza posibilitati avansate in ceea ce priveste tuning-ul, racirea si personalizarea. Au o largime de banda generoasa, care permite adaugarea de SSD-uri NVMe si placi de baza multiple – asadar, permite chiar un SLI de GTX 1080Ti ROG Strix. Mai mult, placile video au „SafeSlots”, fiind protejate de cresterile de tensiune.

Pe partea de iluminare, o mare parte din sasiu beneficiaza de iluminare RGB. Aceasta este compatibila cu ASUS Aura Sync, care permite sincronizarea luminilor cu alte componente sau periferice ROG. Mai mult, permit modding, astfel incat se pot adauga benzi LED in plus, care si ele se pot sincroniza cu aceste componente, inclusiv placa de baza. ASUS lucreaza impreuna cu Bitfenix, Cooler Master, Thermaltake, inWin, Phanteks si CableMod pentru a integra Aura Sync in benzile LED produse de aceste companii.

ASUS ROG X299 Extreme Apex

ASUS ROG Rampage VI Extreme

O placa de baza construita pentru a oferi suport pentru racire customizata dar si viteza de retea ultra rapida, nelasand la o parte aspectul.

Controller-ul Gigabit Ethernet este ajutat de un chip de 10G integrat care mareste potenta vitezei in retea. WiFi-ul este actualizat la standardul 802.11ad, cu o largime de banda wireless de pana la 4,6Gbps.

Se prezinta cu ceva mai multa magie pe partea de iluminare, avand si un ecran OLED care permite dispunerea temperaturilor, frecventelor si vitezei ventilatoarelor din carcasa.

ASUS ROG X299 Extreme Apex

ASUS ROG Rampage VI Apex

Destinatia acestei placi vidoe este overclock-ul la performanta maxima cu temperaturi mici. Expertii de la ASUS au folosit Apex intr-o competitie pentru a duce un procesor i7-7740K la 7,56 GHz.

Suporta pana la 64GB de memorie RAM DDR4 si pana la 4 SSD-uri M.2. Iluminarea este mai „standard” fata de Extreme, insa nu se lasa cu mult mai prejos.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.