Bucharest Gaming Week, evenimentul dedicat industriei de game development si pasionatilor de jocuri video din Romania,  revine cu a treia editie in perioada 4-10 noiembrie 2019.

Dupa ce primele doua evenimente ale Bucharest Gaming Week au adunat peste 23.000 de participanti, de la pasionati de esports, gameri dedicati si dezvoltatori de jocuri din Romania pana la specialisti din industria de game development, cea de-a treia editie anunta o schimbare: evenimentul central se va desfasura la Palatul Parlamentului, in weekend-ul 9-10 noiembrie.

In cele trei sali, Unirii, Take Ionescu si I.I.C Bratianu, gamerii se vor intalni cu cei mai populari streameri si vloggeri din Romania, vor descoperi proiectele la care lucreaza studiourile de game development locale, vor participa la diverse competitii organizate de parteneri si vor urmari cele mai tari competitii de esports.

“Vrem ca autoritatile din Romania sa constientizeze ca in tara noastra exista o industrie care creeaza si produce jocuri video pe care milioane de oameni din intreaga lume le joaca. Vrem sa afle ca aceasta industrie creativa aduce anual peste 150 milioane dolari in tara. Si ca, totodata, pastreaza talentele in Romania si formeaza altele noi. De aceea, la cea de-a treia editie a sa, aducem Bucharest Gaming Week chiar la Palatul Parlamentului”, spune Tudor Daescu, presedintele Gaming Week.

Primele nume anuntate pe scena Bucharest Gaming Week vor fi creatori de continut importanti din sfera gaming-ului: iRaphahell, jaxi, Bobospider, IceManLucky, Werty, zaSami. Lista de invitati se va actualiza in urmatoarele luni.

iRaphahell, unul dintre cei mai urmariti Youtuberi romani de gaming, vine in premiera la Bucharest Gaming Week, dupa multi ani in care nu a participat la evenimente dedicate.  De la jucator profesionist de CS:GO la streamer si Youtuber, jaxi a devenit o voce respectata in comunitate.

Bobospider, YouTuber si streamer, imbina perfect utilul cu placutul, mai ales cand gamerii au de invatat din walkthrough-urile lui in jocuri precum Mortal Kombat 11. Streamer si comentator, IceManLucky activeaza pe scena de gaming din 2014, lucrand activ pentru a aduce eSport-ul la un nivel cat mai cunoscut. Werty este unul dintre cei mai apreciati comentatori in limba romana de Counter Strike:Global Offensive. Pe langa activitatea de promovare a jocului Fortnite in Romania, zaSami va seduce audienta cu beatbox-ul pe care-l practica ocazional pe streamul lui.

Primele titluri din line-up-ul de jocuri video de la evenimentul central vor fi League of Legends, Apex Legends, Counter Strike:Global Offensive, Fornite, PUBG si Battlefield 5. De asemenea, in urma succesului Turneului National de FIFA 19, organizat de Federatia Romana de Fotbal la editia precedenta, fanii jocului se vor bucura de turnee FIFA20. Line-up-ul de jocuri va fi completat in urmatoarele luni.

Pe parcursul saptamanii, Bucharest Gaming Week va pune accentul pe valorile, oportunitatile si nevoile industriei dezvoltatoare de jocuri din Romania printr-o serie de evenimente care vor scoate in fata talentul si creativitatea oamenilor care dezvolta jocuri video pe plan local: expozitii de arta, conferinte despre evolutia industriei, workshop-uri de game design dedicate liceenilor si studentilor, competitii in cele mai populare gaming pub-uri din Capitala si multe altele.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week va fi dezvaluit treptat, pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Bilete vor fi puse in vanzare in saptamana 13-19 mai.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.