Asus prezinta pe piata romaneasca trei noi modele din familia VivoBook: VivoBook 14 (X412) cu diagonala de 14″, VivoBook 15 (X512) cu diagonala de 15″ si VivoBook 17 (X712) cu diagonala de 17,3″.

VivoBook 14 si VivoBook 15 beneficiaza de ecrane NanoEdge cu un raport ecran/corp de cel putin 87% (pe VivoBook 14) pentru o experienta captivanta. Si VivoBook 17 dispune de un ecran cu rame subtiri, raportul ecran/corp fiind 85%. Ramele foarte subtiri au permis montarea unui ecran mai mare intr-o carcasa mai mica, reducand amprenta laptopului pentru a-l face mai compact si mai portabil.

Aceste laptopuri au la baza procesoare Intel Core i7 din generatia a 8-a cu grafica discreta Nvidia GeForce MX130 si includ balamaua ErgoLift ce inclina tastatura, replicand senzatia unei tastaturi desktop pentru o experienta de utilizare mai confortabila.

VivoBook 14 si VivoBook 15 sunt disponibile in patru culori superbe, utilizatorii putand selecta nuanta ce le exprima cel mai bine personalitatea. Pe langa variantele clasice – Transparent Silver si Slate Grey – avem Peacock Blue iridescent, care isi schimba tonul de culoare in functie de modul in care lumina atinge suprafata laptopului, si Coral Crush – culoarea anului 2019.

Ecrane NanoEdge

Design-ul NanoEdge inseamna o rama foarte ingusta de-a lungul celor patru laturi ale ecranului. In cazul modelelor VivoBook 14 si VivoBook 15, marginile masoara numai 5,7 mm, generand rapoarte ecran/corp de pana la 87%, respectiv 88%. Portabilitatea laptopului creste fara a sacrifica dimensiunea afisarii. In acelasi timp, panourile FullHD ofera unghiuri largi de vizualizare si o reproducere exceptionala a culorilor pentru imagini clare, chiar si atunci cand sunt privite din pozitii extreme.

Procesoare puternice Intel Core si optiuni de stocare duala

VivoBook 14 si VivoBook 15 au la baza cea de a 8-a opta generatie de procesoare Intel Core si grafica Nvidia GeForce MX130. Laptopurile pot fi configurate cu stocare duala, cu SSD de pana la 256GB si hard disk-uri de pana la 2TB. VivoBook 14, 15 si 17 suporta si memorie Intel Optane, care accelereaza in mod inteligent performanta hard disk-ului, accelereaza multi-tasking-ul, reduce timpul de incarcare a aplicatiilor si durata de initializare pentru sistemul de operare.

Alaturi de aceste specificatii, conexiunile Wi-Fi 6 (802.11ac) dual-band furnizeaza viteze de pana la 867Mbps – de sase ori mai rapide decat 802.11n – pentru streaming video fara intreruperi si navigarea web fluida. VivoBook dispune, de asemenea, de tehnologia Bluetooth 4.2.

Conceput cu gandul la confort

Noul VivoBook 14 poate dispune optional de uimitorul NumberPad – o noua solutie ce rezolva lipsa unei tastaturi numerice dedicate pe laptopurile mici. In utilizarea normala, NumberPad este un touchpad Windows Precision, de mari dimensiuni, acoperit cu sticla, ce suporta elemente multiple de gestica.O atingere pe simbolul NumberPad de pe touchpad il transforma intr-o tastatura numerica iluminata LED, cu un format familiar pentru introducerea usoara de date. Un senzor de amprente, incorporat optional in touchpad, ofera acces in mediul securizat la o singura atingere prin Windows Hello, astfel incat autentificarea sa fie mai usoara si mai sigura.

Tastatura iluminata de dimensiuni complete este perfecta pentru lucrul in medii slab iluminate. Aceasta are o constructie robusta, dintr-o singura bucata, si o cursa a tastelor de 1,4 mm (1,3 mm pentru VivoBook 14) pentru o dactilografiere confortabila.

Balamaua ErgoLift de pe noua serie VivoBook confera mai mult confort pe perioadele lungi de utilizare. Design-ul unic inclina automat tastatura atunci cand laptopul este deschis, dand o senzatie familiara unei tastaturi desktop.

Optiunile de conectivitate includ porturi USB Type-C (USB-C), USB 3.1 Gen 1 Type-A si USB 2.0, iesire HDMI si un cititor de carduri microSD pentru o compatibilitate extinsa cu perifericele curente, ecrane si proiectoare.

Toate modelele VivoBook dispun de o baterie de inalta calitate cu o autonomie ce acopera intreaga zi si o durata de viata de pana la 3 ori mai mare decat bateriile litiu-ion standard. Tehnologia de reincarcare rapida le permite utilizatorilor sa incarce bateria la 60% din capacitate in doar 49 de minute. Tehnologia integrata ASUS Battery Health Charging ofera siguranta in timpul incarcarii, avand masuri de protectie pentru a diminua rata de expansiune a bateriei in timpul incarcarii, asigurand faptul ca bateria ramane in conditii optime.

Preturi si disponibilitate

Asus VivoBook 14 (X412) este disponibil in magazinele locale la preturi intre 2400 si 3300 lei, in timp ce VivoBook 15 (X512) se comercializeaza in magazinele specializate cu preturi ce pornesc de la 2300 lei. VivoBook 17 (X712) urmeaza sa fie disponibil in stocuri in curand.

Similar Articles

One thought on “Noile laptopuri Asus VivoBook 14, 15 si 17 ajung in Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.