Din cate se pare, Windows 10 este compatibil cu Direct Storage, astfel ca aceasta functionalitate nu va ramane exclusiva noului Windows 11.

Nu cu mult timp in urma, Microsoft a dezvaluit noua versiune a sistemului sau de operare, Windows 11. Pe langa noile solutii cu care vine, acesta a starnit unele controverse, in speta unele legate de compatibilitate.

Direct Storage este una dintre cele 3 noi solutii de gaming aduse de Microsoft pe voua versiune a OS-ului. Initial s-a spus ca va fi exclusiva pentru Windows 11, dar iata ca lucrurile iau o cu totul alta turnura. Dintr-un blog al dezvoltatorilor DirectX, aflam ca Direct Storage va fi compatibil cu actuala varianta de Windows, de la versiunea 1909, in sus. Deocamdata este accesibil doar prin intermediul unui developer preview.

Microsoft isi ia angajamentul sa se asigure ca atunci cand dezvoltatorii adopta un nou API, acestia pot ajunge la cat mai multi jucatori cu putinta. Ca atare, jocurile construite cu ajutorul DirectStorage SDK vor fi compatibile cu Windows 10 versiunea 1909 si cele ulterioare.

Cum functioneaza Direct Storage?

Direct Storage a debutat pe consolele Xbox Series X/S. Menirea sa este aceea de a optimiza modul in care datele jocurilor sunt procesate. Astfel, folosindu-se de mediile de stocare moderne, cum ar fi SSD-urile NVMe, se reduc timpii de incarcare. De asemenea, jocurile de tip open-world pot crea lumi intr-un mod mai fluid, fara ca obiectele sa rasare dintr-o data in fata jucatorilor.

Sistemul isi propune sa realizeze aceste lucruri prin ocolirea procesorului, incarcand obiectele din cadrul jocului in placa video. Acest lucru reduce utilizarea procesorului, ceea ce, in teorie, ar trebui sa aduca o crestere a performantelor.

Hassan Uraizee, autorul postarii, concluzioneaza spunand ca posesorii de hard drive-uri nu vor avea de suferit:

Jocurile care au Direct Storage activat vor rula în continuare la fel de bine ca întotdeauna, chiar și pe computerele care au medii de stocare mai vechi.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.