Banuiesc ca fiecare dintre noi vrea sa intre pe un website sa gasesasca toate informatiile necesare despre echipa X din jocul Y. Recent acest lucru a devenit posibil prin intermediul serviciului furnizat de catre ESGN TV (momentan in beta).

Te uiti pe un stream pe twitch.tv, vezi toti jucatorii cum joaca, dar nu ai cum sa-ti dai seama cine sunt, cum arata si majoritatea ti se par intangibili. ESGN incearca sa ofere cat mai multe informatii care sa-ti raspunda la toate intrebarile. Informatii despre team-uri, despre jucatori, pe scurt o sa ai gaming-ul profesionist la un click distanta.

Gaming-ul este intr-o ascensiune continua de ceva vreme incoace si nimeni nu poate nega asta. Utilizatorii care nu se pot deplasa la evenimente o sa aiba acces la toate informatiile.

ESGNTV a intrat in faza beta, serviciul complet urmand sa fie lansat la inceputul lui 2014 si este detinut de catre Clauf GmbH care a lansat si doua pagini web ce se adreseaza entuziastilor eSports.

Atat reteaua gloabla de eSports, ESGN (www.esgn.com ), cat si platforma de difuzare online, ESGNTV (www.esgntv.com), au ca scop oferirea celor mai noi informatii despre sporturile electronice din lumea intreaga. Cu o lista de parteneri care include organizatii precum ESL (Europa), GameFy (China) si GomTV (Korea). ESGN si ESGNTV vor acoperi fiecare aspect al sporturilor electronice, prezentand informatii actualizate la minut despre competitii, cele mai noi stiri, programul turneelor si profile de jucatori. Pentru a accesa website-urile nu este nevoie de inregistrare si vei avea acces gratuit la toate facilitatile lui.

„Ne dorim ca ESGN si ESGNTV sa devina cele mai importante surse de informatii din lumea eSport, oferind o noua abordare a profesiei de atlet electronic si publicand continut indisponibil pe alte platforme” a declarat Jong Hwan Lee, CEO al Clauf GmbH. „Acesta este primul pas al unei initiative globale care va apropia gaming-ul profesionist de toate categoriile de audienta. Informatia va fi facuta accesibila de catre expertii nostri in eSports, cu ajutorul partenerilor.”

 

ESGNTV – Noua retea globala de sporturi electronice

ESGNTV este o platforma de difuzare online, care ofera acoperire non-stop a domeniului de gaming profesionist. Prin implicarea expertului de sport electronic Dan „Frodan” Chou si a fostului producator ESPN, Morgan Stone, ESGNTV vrea sa se adreseze unei audiente cat mai largi. Oferind stiri de ultima ora, analize detaliate, transmisii de la competitii, interviuri cu jucatori direct din culise si rezulatele turneelor, ESGNTV acopera fiecare aspect legat de acest domeniu. Echipa ESGN va transmite dintr-un studio cu o suprafata de peste 550 de metri patrati, amenajat in locul care a gazduit cel mai vechi studio de filme din lume, renumitul Potsdam Babelsberg. Faza beta porneste cu emisiunea Fight Night la care se vor detalia amanuntit jocuri precum Starcraft II, Hearthstone si Street Fighter. Pornirea serviciului complet este planificata pentru inceputul lui 2014.

 

Punctele ESGN – noua solutie de evaluare a performantelor

Prin intermediul punctelor ESGN, se doreste introducerea unui sistem cooperativ de clasificare si evaluare a jucatorilor si al echipelor, un algoritm care va fi adoptat de catre toti partenerii, indiferent de regiunea in care isi desfasoara activitatea. Astfel, ESGN va avea posibilitatea de a reuni realizarile individuale ale jucatorilor din cadrul evenimentelor majore intr-o tabela unificata.

Punctele ESGN si clasificarile ELO vor oferi informatii detaliate despre fiecare jucator si echipa, incluzand rezultatele obtinute, schimbarile de componenta si o evidenta a meciurilor disputate. ESGN.com va include si o planificare anuala a evenimentelor de gaming profesionist si rezultatele turneelor deja desfasurate, cu un supliment special dedicat celor mai importante meciuri, al jucatorilor participanti si al premiilor in bani. Rezultatul va fi cresterea vizibilitatii si a transparentei campionatelor si a profilelor de jucatori, la nivel global.

Echipa din spatele ESGN se bazeaza pe experienta cumulata de peste un deceniu al membrilor componenti, care inteleg si fac parte din scena de gaming profesionist. Avand sediul in Berlin, ESGN vrea sa aduca in atentia industriei de gaming scena de sporturi electronice. Difuzandu-se pe patru canale deja consacrate, inclusiv Twitch.tv si YouTube, ESGNTV va fi disponibila audientei din America de Nord, Europa si Asia.

„Doar prin colaborare putem accelera evolutia fenomenului de gaming profesional, aducandu-i recunoastere la nivel global si transformandu-l intr-un rival al sporturilor clasice. Doar o singura companie nu va putea atinge acest ideal, astfel trebuie sa adoptamn modelul industrial si sa ne unim eforturile”, a declarat Ralf Reichert, director administrativ al Turtle Entertainment (ESL).

„Prin introducerea unor noi caracteristici, precum noul sistem de clasificare, ESGN extinde granitele sportului electronic la nivel global,” a declarat Jeong Wong Che, director administrativ al Gretech (GomTV). „in ultimii ani, am putut observa o evolutie fascinanta a domeniului, care a inceput sa se adreseze unor audiente din ce in ce mai mari. ESGNTV va contribui la acest fenomen prin difuzarea de continut din intreaga lume.”

„in ultimii ani scena de sport electronic s-a dezvoltat foarte mult in China. ESGN si ESGNTV ne vor ajuta sa acceleram aceasta evolutie si sa partajam mesajele noastre cu o audienta globala”, a declarat Chen Jianshu, director general al GameFY.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.