Ubisoft a anuntat ca Rabbids Coding, un joc conceput pentru a introduce elementele de baza ale codarii, este disponibil gratuit pe Uplay pentru utilizatorii de Windows. In Rabbids Coding, iepurii rautaciosi invadeaza o nava spatiala, facand astfel mizerie. Jucatorii trebuie sa curete dezastrul introducand comenzi de programare in sistemul de operare al navei spatiale. Jucatorii de toate varstele vor invata elementele de baza ale programarii si logicii algoritmice, elementele de baza ale codificarii.

Dezvoltat de Ubisoft Montreal, Rabbids Coding isi propune sa faca programarea distractiva si accesibila, astfel incat instruirea de codare sa fie disponibila tuturor. Rabbids Coding este usor de utilizat pentru codificatorii incepatori si este potrivit pentru jucatorii de la sapte ani in sus (sunt necesare abilitati de citire).

De-a lungul celor 32 de niveluri ale jocului, jucatorii vor invata cum sa foloseasca structura secventiala a programarii, buclele (loops) si conditiile. Toate skill-urile si notiunile abstracte vor ajuta jucatorul sa isi optimizeze programul, facand secventa de codare cat mai scurta si cat mai eficienta.

„Ubisoft se angajeaza sa pregateasca urmatoarea generatie de dezvoltatori de jocuri video si ce modalitate mai buna de a incepe sa le predai elementele de baza ale codarii decat cu o experienta de invatare distractiva si interactiva”, a spus Olivier Palmieri, Game Director.

„Credem cu tarie ca jocurile video pot avea un rol important in invatarea de noi skill-uri tehnice, si asteptam cu nerabdare sa impartasim Rabbids Coding-ul ca instrument de predare pentru toate varstele.”

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.