Prima actualizare majora la PS5 aduce noi optiuni de stocare pe USB si imbunatatiri quality of life incepand de azi. Aplicatia PlayStation va primi si ea o actualizare saptamana aceasta.

 

Gestionarea memoriei

PS5 Storage transfer

Jocurile instalate pe PS5 vor putea fi transferate direct pe o unitate USB externa. Update-ul permite si reciproca: instalarea jocurilor de pe USB. Sony spune ca e mai rapid sa reinstalezi un joc de pe acea unitate in loc sa-l re-downloadezi si sa-l copiezi de pe disc.

Datorita SSD-ului incorporat in consola, utilizatorii nu vor putea juca direct de pe USB-ul extern sau sa-si descarce jocuri direct pe memoria externa. Dar, in cazul anumitor jocuri, va putea fi transferat un game mode specific (single sau multi) de pe USB, pe consola. Asadar, nu vei descarca jocuri intregi doar pentru a te bucura de un meci multiplayer.

In trecut, Sony a anuntat si compatibilitatea PS5-ului cu SSD-urile M.2, dar noutatile intarzie sa apara.

 

Share-Play, Request to join si altele

PS5 Request to join

Share-Play-ul va functiona in regim cross-generation. Posesorii de PS5 isi vor putea lasa prietenii cu PS4 sa le vada ecranul, si invers. La fel functioneaza si Remote Play; daca ai PS4, poti juca prin Share Play pe PS5-ul unui prieten si vice-versa. Jocurile co-op profita si mai mult de acest serviciu; daca vrei sa joci Cuphead cu cineva, se conecteaza virtual la sesiunea ta si bagati local co-op.

Request to Join-ul vestit de pe Steam va fi in sfarsit integrat si pe PlayStation. Practic, faciliteaza conectarea in party-urile online.

Meniul de sistem din jocuri a fost imbunatatit pentru un acces mai rapid la continut. Acum puteti comuta cu usurinta intre party-uri si prieteni. In plus, puteti activa sau dezactiva notificarile pentru fiecare dintre party-urile in care va aflati.

Alte aspecte si imbunatatiri:

  • inchiderea volumului colegilor din party sau ajustarea canalului de voce pentru fiecare in parte
  • descarcarea actualizarilor inainte de lansarea oficiala a unui patch.
  • personaliza libraria de jocuri
  • Screen Zoom devine ajustabil din setari
  • se adauga un panou cu trofee si stats-uri

Update-ul care permite toate de mai sus este disponibil pe PS5 de azi.

Aplicatia mobila PlayStation primeste si ea imbunatatiri si noi feature-uri anuntate pentru finalul saptamanii. Printre acestea se numara optiunea de a adauga titluri in wishlist, conectarea la consola de la distanta, notificari cand prieteni intra online, posibilitatea de a intra in sesiuni de joc pe PS5 de pe mobil, gestionarea memoriei de pe consola, filtrarea ofertelor din PlayStation Store si vizualizarea profilului prietenilor.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.