Kingston Tech. a anunţat astăzi lansarea primei game de SSD-uri cu interfaţă SATA3 din seria HyperX. Aceste SSD-uri sunt primele din seria HyperX dotate cu cel mai nou şi mai fiabil controller SandForce disponibil la ora actuală.

Disponibil în variantele de 120GB şi 240GB, aceste drive-uri folosesc controller-ul SandForce SF-2281. Acest controller permite obţinerea unor viteze secvenţiale de citire şi scriere de 525MB/s şi 480MB/s.

 

„Această lansare este foarte importantă pentru noi, cei de la Kingston. Controller-ul SandForce ne permite să oferim nivelul de performanţă de care au nevoie utilizatorii avansaţi, împătimiţii de jocuri şi entuziaştii,” a declarat Ariel Perez, SSD business manager, Kingston. „Integrarea unui controller şi a unui firmware de calitate, precum şi supunurea la o serie extinsă de teste au reprezentat un proces îndelungat, dar care a meritat aşteptarea. Prin combinarea celui mai nou controller SandForce cu chip-urile Intel NAND de 25nm (P/E 5K), am construit un SSD care îndeplineşte cerinţele utilizatorilor entuziaşti.”

 

Iată caracteristicile esenţiale ale noilor SSD-uri:

 

Intel 25nm Compute NAND (P/E 5K):

Chip-urile NAND 5K oferă un spor semnificativ de fiabilitate, în comparaţie cu chip-urile NAND 3K.

 

Tehnologie avansată Wear-Leveling:

Datorită unui algoritm special, unităţile de memorie flash sunt folosite în mod echilibrat, oferind un maxim de fiabilitate la un nivel de performanţă optim.

 

Funcţie de Over Provisioning, configurabilă de către utilizator:

SSD-ul HyperX oferă utilizatorului posibilitatea de a configura SSD-ul HyperX prin funcţia „over provisioning”, perminţând creşterea performanţei SSD-ului conform nevoilor specifice ale fiecărui individ. Utilizatorul poate creşte suprafaţa necesară funcţiei de over provision; în consecinţă, capacitatea de stocare a unităţii SSD va scădea, iar performanţa va creşte.

 

Suport pentru funcţiile TRIM şi S.M.A.R.T

 

Tehnologia DuraClass:

Tehnologia DuraClass reprezintă un set de instrucţiuni pentru gestionarea chip-urilor NAND Flash care funcţionează împreună pentru a oferi cea mai bună performanţă SSD şi un grad de eficienţă care diferenţiază SSD-urile bazate pe procesoarele SandForce SSD de celelalte controllere de Flash.

 

Specificaţii tehnice:

 

• Viteză secvenţială:

Viteză de citire secvenţială: 525MB/s

Viteză de scriere secvenţială: 480MB/s

• Mărime: 2.5″

• Interfaţă: SATA 6Gb/s şi 3Gb/s

• Garanţie: trei ani garanţie Kingston, suport tehnic 24/7

• Capacitate: 120GB şi 240GB

• Dimensiuni: 69.85mm x 100mm x 9.5mm

• Specificaţii de consum:

120GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.6 W (TYP) Citire / 2.0 W (TYP) Scriere

240GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.5 W (TYP) Citire / 2.05 W(TYP) Scriere

 

Noile SSD-uri Kingston din seria HyperX vor fi disponibile începând cu 11 iulie. Detalii legate de preţ nu avem încă.

  

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.