Dupa aproximativ 16 ani, respectiv 10 ani de la lansarea lor, PSP, PS Vita si PS3 intra in randul consolelor trecutului. Luni, 22 martie, Sony a anuntat inchiderea permanenta a PlayStore pentru aceste console. Magazinele online isi vor da ultima suflare in iulie si august.Site-ul de stiri TheGamer a citat o serie de surse, mentionand si date exacte pentru inchiderea platformelor: 2 iulie pentru PS3 si PSP, 27 august pentru PS Vita.

Fara PSP sau PS3, mai mult ca sigur peisajul gaming-ului de azi ar arata foarte diferit. In ultima vreme, Sony a tras incet cortina peste cele 3 modele. In 2017 a oprit productia de PS3, iar in 2019 de PS Vita.

Din fericire, exista destule jocuri de PS3 portate pe PS4. In plus, unele titluri pot fi jucate prin streaming pe PlayStation Now.

Din nefericire, majoritatea titlurilor PS3 si PS Vita sunt valabile doar prin intermediul PlayStore. Cei care au tinut de copiiile fizice acum au motiv de mandrie.

Vestea loveste puternic fanii PlayStation totusi. Cele 3 console au fost prezente in copilaria multora si poarta cu ele amintiri dragi. Printre cele mai cunoscute francize din ,,perioada de glorie’’ se numara Persona, Final Fantasy, Mortal Kombat, Metal Gear Solid si multe altele.

Similar Articles

One thought on “Magazinele online de PS3, PSP si PS Vita vor fi inchise permanent

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.