Soundtrack-ul din Doom Eternal este compus de acelasi legendar Mick Gordon care ne-a delectat auzul si in Doom 2016. Insa OST-ul nu s-a lansat separat de joc, iar fanii fps-ului asteptau cu sufletul la gura asta. Iata ca cei care au cumparat Collector’s Edition s-au putut bucura in sfarsit de masterpiece-urile lui Gordon.

Back-story

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=QHRuTYtSbJQ[/embedyt]

Problema a venit cand un audiofil a comparat pe Twitter memorabilul BFG Division din 2016 si BFG 2020 Remix. El a observat ca la noua versiune lipsea cu desavarsire dynamic range-ul si undele audio erau plate. In thread-ul de mai jos este explicat exact ce inseamna asta.

Mick Gordon a si raspuns thread-ului spunand ca, chiar daca el este compozitorul tuturor pieselor din OST, nu el le-a si mixat pe toate.

Cu o zi dupa, un fan l-a intrebat pe Gordon (via Instagram):

 

Mick Gordon Reddit
sursa: Reddit

Tot fanbase-ul este de parere ca Bethesda si Doom ar suferi o pierdere dramatica fara celebrul compozitor. Sunetele de synth-metal progresiv sunt o potrivire perfecta pentru stilul dinamic al jocului. Doom este una din putinele serii indragite Bethesda, mai ales dupa macelul si bataia de joc sinonime cu Fallout 76.

He is the Messiah

Luminita de la capatul tunelului vine dupa ce Gordon i-a raspuns unui fan (via e-mail) ca va incerca sa inlocuiasca melodiile mixate prost cu versiunile sale:

 

Mick Gordon E-mail
sursa: Reddit

Ironic este ca la prezentarea sa de la GDC 2017 despre soundtrack-ul Doom, Mick Gordon a spus: „If DOOM fans don’t like what you did, they’ll burn your house down”. Si iata ca exact asta se intampla, fanii cerand sa se faca justitie atat unei din cele mai bune francize de fps, cat si compozitorului sau unic.

Se pare ca povestea a fost putin prevestita de un comentariu la un cover din Eternal (originalul fiind mixat de el) pe YouTube:

Mick Gordon YouTube
sursa: YouTube

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.