Nvidia anunta lansarea placii grafice NVIDIA GeForce RTX 2060, punand la dispozitie arhitectura revolutionara Nvidia Turing pentru milioane de gameri din intreaga lume.

Placa grafica RTX 2060 ofera performante exceptionale pentru jocuri de ultima generatie, cu grafica imbunatatita prin tehnologia Ray Tracing si capabilitati AI. Avand un pret de 1699 lei, RTX 2060 ofera noi niveluri de performanta si caracteristici care erau anterior disponibile doar in GPU-uri de tip high-end.

RTX 2060 este cu 60% mai rapid decat generatia precedenta, GTX 1060, cel mai popular GPU Nvidia, si depaseste performantele de gameplay ale GeForce GTX 1070 Ti. Cu nucleele Turing RT si Tensor, poate rula Battlefield V cu Ray Tracing la 60 de cadre pe secunda.

RTX 2060 va fi disponibila la nivel global incepand din data de 15 ianuarie de la producatorii autorizati si partenerii Nvidia.

“Gaming-ul de generatie urmatoare incepe astazi pentru milioane de gameri din toata lumea,” a declarat fondatorul si CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, care a prezentat RTX 2060 la inceputul CES. “Gamerii care folosesc desktop-ul sunt exigenti, iar RTX 2060 seteaza un nou standard in acest sens – un pret competitiv, performante extraordinare si tehnologie Ray Tracing in timp real care diminueaza diferentele dintre filme si jocuri. Este un moment de referinta pentru gameri si pentru industria noastra.”

Puterea Turing

RTX 2060 vine cu o imbunatatire majora la multiprocesorul de core streaming pentru a putea gestiona mai eficient sarcinile de computing ale jocurilor moderne. Acesta sustine executarea simultana a operatiunilor floating point si integer, tehnologie adaptive shading si o noua arhitectura de memorie unificata cu dublul cache-ului predecesorului sau. Jocurile moderne pot utiliza aceste caracteristici pentru a atinge pana la 2 ori performanta GPU-ului GTX 1060.

RTX 2060 vine echipata cu o memorie de 6GB GDDR6 si 240 de nuclee Tensor, avand o putere de procesare de deep learning de 52 teraflopi, care imbunatatesc performantele de gaming printr-o caracteristica cunoscuta sub numele de Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLLS creeaza o retea neurala pentru a extrage caracteristicile multidimensionale ale scenei randate si combina detalii din multiplele cadre pentru a construi o imagine finala de inalta calitate. Rezultatul este o imagine clara, similara cu cea din randarea claica, dar cu o performanta per toal imbunatatita.

Battlefield V cu DLSS, disponibil in curand

Electronic Arts si DICE vor lansa in curand un update pentru Battlefield V care va include suport pentru DLLS si optimizari pentru ray tracing in timp real. Combinatia dintre DLLS si ray tracing le permite gamerilor sa se bucure de performante uimitoare si o calitate “ray-traced” a imaginii.

Testele arata ca performantele rezultate din combinatia RTX, DLLS si ray tracing ofera acelasi numar de cadre pe secunda comparabil cu situatia in care ray tracing-ul ar fi dezactivat.

Instrumente de captura si partajare puternice prin GeForce Experience

RTX 2060 vine cu GeForce Experience, o aplicatie care face gaming-ul pe PC mai usor de accesat, oferind caracteristici “in game” precum:

  • Nvidia Highlights — care captureaza automat cele mai bune momente din gaming. Jocuri lansate recent care ofera functia de “Highlights” includ: Deuterium Wars, Dirty Bomb, Dying Light: Bad Blood, Europa (Ring of Elysium), Extopia, GRIP, Hitman 2, Insurgency, Sandstorm, Justice, Knives Out PC Plus, Lost Ark, Shadow of Tomb Raider, Switchblade si X-Morph: Defense.
  • Nvidia Ansel — care permite gamerilor sa captureze imagini uimitoare din timpul jocurilor. Jocuri lansate recent care ofera functia de “Ansel” includ: Deep Rock Galactic, GRIP, Hitman 2, Insurgency Sandstorm, Ride 3 si Shadow of Tomb Raider. Gamerii pot partaja imaginile lor favorite si pot participa in concursuri lunare pe Shot with GeForce.
  • Nvidia Freestyle— care permite gamerilor sa personalizeze imaginea jocurilor cu tehnologie de tip postprocesare. Ultimele filtre pot transforma gameplay-ul sau imaginile intr-una asemanatoare unei picturi pe ulei sau sa livreze un aspect care pare scos direct dintr-un film din anii 1980.

Bundle cu Anthem, Battlefield V

Pentru o perioada limitata, gamerii care achizitioneaza placa grafica GeForce RTX 2060, sau un desktop cu RTX 2060 integrat, vor primi unul din jocurile Anthem si Battlefield V, la alegere. Promotia este valabila in majoritatea regiunilor din lume.

Disponibilitate si pret

RTX 2060 va fi disponibil incepand cu 15 ianuarie pentru sistemele oferite de Acer, Alienware, Dell, HP si Lenovo, precum si de fabricantii de sisteme din intreaga lume.

Placile customizate, inclusiv cele stock-clocked si overclocked din fabrica vor fi disponibile incepand din 15 ianuarie de la furnizorii de top precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY si Zotac.

Tot de pe 15 ianuarie, RTX 2060 stock-clocked Founders Edition – proiectata si construita de NVIDIA – va fi disponibila pe site-ul Nvidia.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.