Pe un ton mai sumbru, marele publisher THQ riscă să intre în faliment. Povestea a început odată cu marea debandadă a gadget-ului uDraw, ce a reuşit să lase o gaură financiară destul de mare în buzunarul celor de la THQ pe întreg anul fiscal 2010 (aprox 55.9 milioane USD pierduţi), compania fiind în declin financiar chiar şi în acest moment.

Cu atât mai mult cât firma a cheltuit o sumă mare de bani pentru a construi un nou studio în Montreal, Canada (condus de nimeni altul decât Patrice Désilets, unul dintre co-creatorii seriei Assassin’s Creed), studio care încă lucrează din 2009 la un proiect încă neanunţat. Jason Rubin, preşedintele companiei a anunţat că noile titluri (recte Company of Heroes 2, Metro: Last Light şi noul RPG de la Obsidian bazat pe seria de desene animate, South Park) au fost amânate, până când „vor fi certificate drept gata pentru lansare”. 

Ce este interesant, firma are un parteneriat cu o altă firmă numită Centerview Partners Holdings (consultanţi financiari) pentru a găsi „alternative strategice” pentru a îşi creşte venitul pentru viitorii ani. 

Însă din câte se pare, gaura de -50% în ceea ce priveşte acţiunile plus faptul că firma deţine momentan un capital de 11 milioane USD ne cam duc la aceeaşi concluzie. Dacă THQ nu va găsi o formulă magică ca următoarele jocuri să genereze vânzări imense în următorul an, atunci putem spune cu mâna pe inimă că vom asista la prăbuşirea unui publisher de calitate. 

Pentru cei care nu ştiu cât de şmecheri sunt THQ, ei bine, firma deţine licenţe extraordinare şi pline de potenţial ca:

  • Warhammer 40k 
  • Saint’s Row
  • Red Faction
  • Company of Heroes
  • Metro 2033
  • Darksiders

 

Sincer să fiu, dacă ţineţi la aceste jocuri şi dacă ţineţi la acest publisher. Vă recomand să vă uitaţi pe catalogul lor pe STEAM de Crăciun şi să cumpăraţi tot ce găsiţi la pachet de acolo. Firma are nevoie de vânzări cât mai mari, iar un Steam Sale de Crăciun i-ar ajuta cu ceva, cât de cât. Eu unul, am să le trag două precomenzi pentru că Metro: Last Light şi Company of Heroes 2 merită din plin. – Paul

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.