Razer anunta Sila, un router WiFi ultra-performant destinat utilizatorilor care au nevoie de servicii WiFi optimizate pentru gaming, streaming si descarcarea de continut multimedia.

Odata cu expansiunea fenomenului de jocuri video rulate pe dispozitive mobile si cu multe locuinte care nu permit construirea unei retele prin cablu care sa acopere fiecare camera, conexiunile WiFi rapide si de incredere sunt mai importante ca niciodata.

Noul router Razer Sila a fost dezvoltat sa ofere o experienta de gaming cu viteze constante si lipsita de lag, respectiv posibilitatea de a face streaming fara intreruperi, asigurand o retea wireless rapida care sa raspunda la nevoile celor mai exigenti utilizatori de dispozitive mobile, laptopuri si console.

Razer Sila incorporeaza o serie de tehnologii dezvoltate cu scopul de a le oferi jucatorilor cea mai rapida si cea mai stabila conexiune WiFi, atat acasa, cat si la birou. Printre acestea se numara: Razer FasTrack, Multi-Channel ZeroWait DFS si capabilitate Mesh cu o banda dedicata pentru traficul backhaul. Administrarea retelei printr-o aplicatie mobila dedicata face utilizarea si instalarea Sila deosebit de usoara si de rapida.

Aplicatia Razer FasTrack incorporata in Razer Sila este un motor QoS proprietar dezvoltat pentru administrarea inteligenta a traficului de date. Prin utilizarea tehnologiei de invatare adaptiva si a celei de inspectie amanuntita a pachetelor de date, Razer FasTrack le permite utilizatorilor sa prioritizeze traficul de date in functie de aplicatie si de tipul de dispozitiv, de la telefoane mobile la televizoare inteligente, de la laptopuri sau PC-uri la console.

Datorita detectarii automate a consolelor conectate precum PlayStation, Xbox sau Nintendo Switch, utilizatorii isi pot configura cu usurinta reteaua pentru a obtine cea mai buna experienta de gaming online sau de streaming. Razer FasTrack include si un mod special de gaming, ce se poate activa dintr-o singura atingere si care aloca automat o latime de banda crescuta jocurilor video.

“In mod constant reusim ca atingem noi standarde de performanta cu produsele noastre hardware si software” a declarat Min-Liang Tan, co-fondator si CEO al Razer.

“Dar precizia crescuta si latenta redusa devin inutile daca reteaua WiFi se tot deconecteaza. Astfel, am facut urmatorii pasi logici pentru a consolida fundatia ecosistemului nostru, reprezentati de un dispozitiv care asigura functionarea WiFi indiferent de locatie.”

Caracteristici:

Razer FasTrack – Sistem QoS inteligent ce analizeaza amanuntit pachetele de date si isi adapteaza continuu parametri pentru a prioritiza anumite aplicatii si dispozitive, asigurand astfel experiente de gaming si streaming fara cusur.

Mesh Tri-Band cu Backhaul dedicat – Pentru o acoperire extinsa si peformanta maxima

Dual-Link Multi-channel ZeroWait DFS – Mai multa latime de banda pe canale rapide, protejate, pentru conextiuni lipsite de interferente si lag.

Intelligent Active Steering – Garanteaza conectarea dispozitivelor utilizatorului la nodul de retea cu cel mai puternic semnal

Specificatii:

Wireless

  • Tri-Band AC3000 extrem de rapid: 3Gbps
  • IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
  • 11n 2.4GHz: pana la 400 Mbps
  • 11ac 5GHz-1: pana la 1734 Mbps
  • 11ac 5GHz-2: pana la 866 Mbps

Criptare

  • WPA / WPA2-PSK

Antene

  • 9 x antene interne cu amplificare puternica a semnalului

Functii

  • QoS adaptiv Razer FasTrack + DPI Engine
  • Multichannel ZeroWait DFS
  • Mesh de tip Tri-Band cu backhaul dedicat
  • MIMO Multi-utilizator & Tehnologie beamforming
  • Intelligent active steering
  • Suport pentru retea guest izolata
  • Configurare simplificata prin intermediul Android or iOS

Interfete

  • 4 Ethernet de tip Gigabit (1x WAN, 3x LAN)
  • 1 x port USB 2.0
  • 1 x port USB 3.0

Tehnologia patentata de multi-channel ZeroWait DFS din Razer Sila permite folosirea de canale WiFi curate, pentru a evita blocajele din reteaua de date si asigurand cele mai mari viteze disponibile pentru cele mai solicitante aplicatii, fara riscul de intreruperi sau deconectari.

Router-ul Razer Sila este de asemenea capabil sa faca parte dintr-o retea avansata de tip mesh. Mai multe routere Razer Sila pot fi combinate pentru a oferi cea mai buna experienta WiFi ce poate acoperi suprafete de pana la 557 de metri patrati in cazul folosirii de doua routere, ori suprafete si mai mari, sau suprafete pe mai multe etaje, folosind trei sau mai multe routere.

Fiind un router Tri-Band, Razer Sila utilizeaza o banda de 5 GHz in mod exclusiv pentru backhaul, in timp ce celelalte benzi independente pot functiona pe pana la 4 canale DFS independente, lucru care reduce si mai mult posibilitatea interferentelor si a congestiilor din retea. O verificare independenta realizata de Allion USA a indicat faptul ca Razer Sila ofera performante superioare altor routere cu functionalitate mesh.

Razer Sila a fost dezvoltat in parteneriat cu Ignition Design Labs, compania de inginerie tehnologica infiintata de specialisti care si-au facut renume in cadrul unor giganti precum Qualcomm sau Broadcom. Cea mai cunoscuta realizare a Ignition Design Labs este lansarea multiplu premiatului router WiFi Portal Smart in 2016.

“Razer necesita cele mai bune rezultate de inginerie, design si performanta.  Suntem incantati sa putem colabora cu Razer pe partea de design, folosindu-ne experienta din domeniu alaturi de tehnologiile patentate pentru a construi un router unic si deosebit de performant pentru cel mai popular ecosistem de gaming si de divertisment digital din lume,” a declarat Terry Ngo, CEO al Ignition Design Labs.

Pret si disponibilitate

Razer Sila poate fi gasit la pretul de 249.99 dolari pe site-ul razer. Este disponibil de asemenea si la nivel global.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.