Exact când majoritatea dintre noi aveam impresia că Razer s-a plafonat total şi că nu prea mai au cu ce să surprindă – în afară de noile modele de mouşi, pad-uri şi controllere pentru Xbox, au reuşit totuşi să concentreze din nou atenţia şi luminile reflectoarelor asupra lor.

Realizat în parteneriat cu Intel, Switchblade, este un concept de netbook, de consolă portabilă dacă doriţi, bazat pe platforma Intel ATOM. Pentru moment este doar la stadiul de concept deci nu există decât un număr foarte redus de sample-uri pentru demonstraţii.

Norocoşii îl pot vedea sau se pot juca cu el chiar zilele acestea în standul Razer de la CES.

Povestea din spatele conceptului este simplă. În urmă cu doi ani Razer a recrutat o echipă formată din ingineri care au ocupat poziţii „cheie” în companii ca HP, Apple sau Dell şi i-a pus să lucreze în mare secret la acest proiect ca şi la altele care încă nu au văzut lumina zilei.

Razer Switchblade este momentan la stadiul de proiect şi din acest motiv nu a primit încă numele tradiţie deja la Razer de animal răpitor.

Chiar dacă nu se cunosc specificaţiile tehnice concrete vă putem spune totuşi că măsoară 172mm Lungime * 115mm Lăţime şi 72mm Înălţime.  Pe lângă faptul că va avea ieşiri USB 3.0 şi audio, Switchblade va beneficia şi de un port mini-HDMI alături de WiFi şi 3G.

Sistemul de operare va fi Windows 7 iar jocurile vor beneficia de anumite profile ce se vor putea customiza sau descărca predefinite de pe Internet. Conform Razer, Switchblade poate concura ca nivel de performanţă cu orice notebook de pe piaţă şi se pretează la orice tip de joc fie el FPS sau strategie datorită tastaturii tactile şi a display-ului multi-touch.

Dar mai multe în filmuleţul de prezentare de mai jos:

 

 

Iată şi câteva poze pentru curioşii din fire. Razer nu a declarat nimic oficial deocamdată referitor la data de lansare sau la preţul pentru care Switchblade va fi disponibil. Cert este că ne putem aştepta la o răsturnare spectaculoasă a forţelor pe segmentul de gaming – mobil.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.