Sabrent a pregatit o noua gama de SSD-uri performante. Este vorba de Plotripper si Plotripper Pro, construite special pentru Chia Plotting (minarea monedei Chia).

Minarea criptomonedei Chia poate distruge cele mai bune SSD-uri in cateva saptamani, de aceea nu sunt recomandate Solid-state drive-urile consumer. Insa Sabrent a anuntat SSD-urile de minat Plotripper si Plotripper pro, care reprezinta solutia la aceasta problema.

Principala diferenta intre variantele Pro si standard este cifra TBW (Total Bits Written). In cazul Plotripperului non-Pro de 2 TB (terabyte), avem aproximativ 10.000 de TBW. Editiile Pro depasesc cifra cu mult, ajungand la aproximativ 27.000 de TBW pentru varianta de 1TB sau 54.000 TBW pentru varianta de 2TB.

Plotripper SSD

Plotripper dispune si de o rezistenta fenomenala. Varianta standard are o rezistenta de ~2.3 ori mai mare decat unul normal. Varianta Pro are o rezistenta de 18 ori mai mare decat un SSD obisnuit.

Dar in ceea ce priveste minatul de Chia, rezistenta este la fel de importanta ca performanta scrierii. Spre deosebire de alte criptomonezi, este interesanta ideea eco-friendly de a mina prin HDD sau SSD, mai ales dupa criza de placi video provocata de minarea de criptomonede, fapt ce i-a determinat pe Nvidia sa limiteze minatul pe placile sale. Despre pretul sau disponibilitatea noilor SSD-uri nu se stie nimic momentan, insa ne putem astepta la unul piperat.

Criptomoneda Chia, inventata de creatorul BitTorrent in 2017, poate traduce criza actuala a placilor video in criza de HDD-uri si SSD-uri. Pe masura ce ii creste valoarea, va creste si cererea de spatii de stocare. Acest fapt nu este cert, insa achizitionarea unui HDD sau SSD pentru un calculator nou poate reprezenta o problema in viitorul apropiat.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.